14 gouden tips voor mensen met krullend haar

Haar door Redactie Ze.nl

Mensen met stijl haar zullen nooit begrijpen wat voor struggles mensen met krullend haar hebben om hun pluizige bos te temmen. Er zijn dagen dat geen haarolie op kan tegen het vogelnest op je hoofd. Geen zorgen, met deze veertien gouden tips tem je die onhandelbare krullen in no time.

Lees ook: Kokosolie voor je haar: zo gebruik je het

1. Doe conditioner in je haar voordat je gaat douchen en spoel het aan het eind van de douchebeurt uit. De stoom zorgt ervoor dat je haar hydrateert en een glans krijgt. Tip: douche met een badmuts, zodat de conditioner echt zijn werk kan doen.

2. Is je haar erg droog? Skip de shampoo en was je haar alleen met conditioner. Shampoo droogt je haar namelijk alleen maar meer uit.

3. Spoel je conditioner niet helemaal uit, maar laat een beetje in de punten zitten. Je puntjes hebben de meeste voeding nodig. Gebruik het liefst deze leave-in conditioner.

4. Doe een beetje conditioner in je haar en kam het onder de douche in plaats van erna. Kammen na je douchebeurt trekt je krullen uit elkaar en dat zorgt voor pluis.

5. Doe huishoudfolie over de wasbak heen wanneer je je haar borstelt. Op deze manier verstopt je wasbak niet meer met haren.

6. Kam je haar met je vingers of een kam met veel ruimte tussen de tanden. Op deze manier voorkom je dat je haar breekt en behoud je de natuurlijke vorm van je krullen.

via GIPHY

7. Wanneer je je haar kamt, begin met de punten en werk je weg omhoog in plaats van direct bij de wortels te beginnen. Je zal merken dat je klitten er zo makkelijker uitgaan.

8. Nadat je je haar hebt gewassen, droog je krullen af met een T-shirt in plaats van een handdoek. Het katoen is beter voor je krullen en helpt ze hun natuurlijke vorm te behouden.

9. Probeer je haar niet te wassen op regenachtige dagen. Het zal door de luchtvochtigheid namelijk extra pluizig opdrogen.

10. De “Pineapple” truc: wanneer je je haar laat opdrogen, bind je haar in een losse knot op je hoofd met schuifspeldjes. Dit zorgt ervoor dat je krullen in hun natuurlijke vorm opdrogen en niet uit elkaar getrokken worden door de zwaartekracht.

11. Doe kokosolie in je haar alvorens je het gaat wassen. Dit zorgt ervoor dat je droge punten intens gevoed worden en niet als een pluizenbos zullen opdrogen.

12. Gebruik je mousse in je haar om het te stylen? Voeg aan het eind wat haarolie toe om je krullen soepel te maken en te voorkomen dat ze hard worden.

via GIPHY

13. Voordat je gaat sporten, smeer wat conditioner in de puntjes. De hitte van je work-out helpt de conditioner in te trekken en maakt je puntjes soepel en glanzend. Spoel uit na het sporten.

14. Slaap op een satijnen of zijden kussensloop in plaats van katoen. De gladde textuur zal helpen de natuurlijke vorm van je krullen te behouden. Extra tip: hanteer de “Pineapple” knot ook als je gaat slapen.

 

Lees ook: Is slapen met nat haar schadelijk?