Kokosolie voor je haar: zo gebruik je het

Haar door Daniëlle

Kokosolie is erg populair: voor zowel als make-up verwijderaar als huidverzorging is het een fijn verzorgingsproduct. Zo schijnt het ook erg goed te zijn voor jouw lokken. Het geeft een natuurlijke glans en kan helpen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van roos. Kortom: kokosolie is een echte aanrader. Hieronder lees je alle ins and outs over waarom kokosolie zo goed is voor jouw coupe en hoe je het kunt gebruiken.

Lees ook: 10x de beste haarstijlen voor een dagje strand

Waarom kokosolie?

Naast dat het een supermooie glans geeft en helpt bij roos, heeft kokosolie nog veel meer voordelen. Zo is kokosolie erg voedzaam, hydraterend en vol met proteïnes en vitamines: het houdt je haar dus lekker gezond en fris. Klinkt goed, niet? 

Haartype

Belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid en type kokosolie afhangt van welk haartype jij hebt. Heb jij bijvoorbeeld dik en natuurlijk krullend haar? Dan is ongeveer 3 eetlepels pure kokosolie (vloeibaar) het beste voor jouw haar. Dames met fijne lokken kunnen beter voor een product kiezen waar kokosolie in is verwerkt, omdat het haar anders erg vet wordt. Uiteindelijk is het ook een feit dat elk haar anders is: het is altijd de vraag welke hoeveelheid en welk type kokosolie het beste bij jouw haar past, dus het is vooral uittesten en kijken wat jouw haar fijn vindt! 

Kokosolie voor je haar: zo gebruik je het

Om ervoor te zorgen dat je haar niet te vet en te zwaar wordt, is het belangrijk dat je een paar stappen volgt en de kokosolie op de goede manier aanbrengt in je haar. Kokosolie is namelijk ook erg goed voor je hoofdhuid, omdat er veel antioxidanten in zitten. Door de juiste hoeveelheid kokosolie voor ongeveer 30 seconden in de magnetron te verwarmen en vervolgens in je haar en hoofdhuid te masseren breng je de kokosolie op de juiste manier aan in je haar. De beste manier is om de olie van je kruin naar je punten lichtjes te masseren. Laat het maskertje ongeveer een kwartiertje intrekken en spoel het daarna uit onder de douche, het liefst met een shampoo. Heb je last van extreem droge lokken? Dan kun je het masker ook een nachtje in laten trekken. 

Let op: elke douchebeurt een kokosolie-maskertje gebruiken is niet nodig! 1 tot 2 keer per maand wat kokosolie gebruiken voor jouw haar is meer dan genoeg, wanneer je het meer gebruikt kan het namelijk je haar vet maken en je hoofdhuid verstikken. 

Naast een fijn haarmasker kun je kokosolie ook aanbrengen voordat je gaat douchen. Laat het 20 minuutjes intrekken voordat je onder de douche springt en je zult merken dat je je haar makkelijker kunt borstelen en het minder pluizig en droog is!

Lees ook: Wat is beter: je haar 's ochtends of 's avonds wassen?