SOS Haaruitval

Haar door Priscilla
Iedere vrouw droomt van een volle, gezonde en jaloersmakende haardos. Helaas verliezen we wel zo?n honderd haartjes op een dag. Maar wat als je last hebt van extra veel haaruitval? Wij hebben een aantal simpele tips voor je!

 

Je staat heerlijk onder de douche je haren te wassen. Even lekker inzepen met wat shampoo, uitspoelen en op naar de volgende stap: de crèmespoeling aanbrengen. Tijdens het inwerken kam je je haren en tot schrik komt er een hele bos uit. SOS!

Gelukkig weet je dat het normaal is dat je tijdens het douchen iets meer haar verliest doordat loszittende strengen makkelijker meekomen. Helaas kan het verliezen van je dierbare haardos toch je zelfvertrouwen tot nul doen dalen. Tijd om de oorzaak bij de wortels aan te pakken!


Gezond eten

Je bent wat je eet. Een druk leven en een stressvolle baan zorgen er al snel voor dat je neigt naar ongezonde kant en klare maaltijden. Laat deze toch maar staan, want je haar is daar niet zo blij mee! Wat wij vrouwen vooral nodig hebben is ijzer, ijzer en nog eens ijzer. Door onze maandelijkse periode hebben we daar nogal eens gebrek aan en laten we dat nu net nodig hebben tegen haarverlies. IJzer zit in bijvoorbeeld cornflakes, peulvruchten en zeevruchten.

Kopje koffie? Nou, laat die cafeïneboost maar achterwege. Hierdoor kun je belangrijke voedingsstoffen minder goed opnemen. Water is voor je haar een veel betere optie.

En wat dacht je van vitamientjes? Vitamine A helpt je haar gezond te houden, vitamine C zorgt voor een goede opname van het ijzer, vitamine B8 helpt ook om het haar gezond te houden en vitamine E is goed om je hoofdhuid in topconditie te houden. Geniet maar volop van eieren, zuivel, vis, bruin brood, bananen, aardappelen, noten, zilvervliesrijst, groente, fruit en champignons. Smakelijk! 
Verzorging

Natuurlijk wil je iedere dag een good hairday. Welke vrouw wenst dat nou niet? Zo wil je het liefst je haar iedere dag wassen zodat die weerborstel als sneeuw voor de zon verdwijnt. En een strakke paardenstaart lijkt natuurlijk ook een goede oplossing. Toch is je haar daar niet zo blij mee. Zeg maar bye bye tegen je haardos, want deze zal als boze reactie sneller afbreken. Opsteken met een speldje is veel haarvriendelijker.

Ook de föhn en de stijltang zijn niet de beste vrienden van je haar. Belangrijk is dan om je haar goed te beschermen tegen de hitte, en ga vooral niet te heet: maximaal 180 graden is meer dan genoeg.

Een kappersbeurt is ook altijd een goede oppepper voor je haar. In de droge punten, die uiteindelijk kunnen splijten, vertoeven vaak veel losse strengetjes, waardoor het lijkt alsof je veel haar verliest. En natuurlijk: pas op met overmatig kleuren! Voor je het weet liggen je mooi gekleurde hoofdharen levenloos naast je.Levensstijl

Natuurlijk is je levensstijl ook van invloed op je haar. Ben jij een echte blaaspijp? Stop! Roken droogt je haar volledig uit. En wat dacht je van stress, en piekeren in bed waardoor je de volgende dag als een zombie uit bed komt? Je haarzakjes wachten hierdoor hoopvol, als een baby die vast zit aan de navelstreng, op voeding die ze niet krijgen door de mindere bloedtoevoer. Pak de stress en piekergevoelens daarom direct aan! Bovendien staat op het verlanglijstje van je haar ook voldoende beweging, dus je nachtrust wordt door al deze dingen ook bevorderd. You go girl!

Wist je dat je haar om de zeven jaar van structuur kan veranderen - en dus ook dikker of dunner kan worden? Het is waar! Had je vroeger krullen en wordt het nu opeens dunner en iets stijler? Geen zorgen! Zolang er nieuwe haren voor in de plaats groeien is het geen probleem. Als je al langer bij dezelfde kapper vertoeft, heeft deze er wel goed zicht op en kan jou op weg helpen. Vertrouw je het niet? Ga dan langs bij de dokter voor het beste advies.

Heb jij last van haaruitval en wat doe je ertegen?