7 manieren om je haar te krullen

Haar door Marleen_S

Krullen zijn om te smullen! Gelukkig hoef je daarvoor niet eens met je krultang in het rond te zwieren. Er zijn namelijk nog veel meer manieren om je futloze haar te upgraden naar een volwaardige bos met krullen. Wij geven je er zeven.

krullen manieren

Van plastic rietjes (ja, echt!) tot gewoon je oude vertrouwde stijltang: krullen kun je ook maken zónder een dure designer krultang. Had er iemand een coupe de wilde krul besteld?

 

 
 

 


Methode #1: De haarband

Niet alleen herstelt je huid tijdens het slapen, ook kun je tijdens die acht uurtjes pitten gelijk aan je krullende hairdo werken. Zie het als een schoonheidsslaapje 2.0, multitasken zoals alleen wij vrouwen dat kunnen.
Kruleffect: Mooie slag
Zo doe je het: Maak een scheiding in je haar zoals je het gewend bent. Schuif daarna een elastieken haarband over je haar tot aan je oren. Begin aan de voorkant en pak daar een plukje vast. Hoe groter het plukje, hoe grover de krul. Draai deze om je haarband heen naar achteren. Werk op deze manier al je haren weg. Uiteindelijk heb je een soort kroontje gemaakt. Spray er wat haarlak in, ga lekker slapen en haal 's ochtends je haarband eruit. Beetje haarspray erin en off you go!

 
fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #2: De stijltang 

Met een stijl(!)tang krullen maken? Nou en of. Door de hete platen kun je er niet alleen je haar glad mee maken (tot ziens pluizige, eigenwijze haren) maar je kunt er ook mooie platte krullen mee creëren.
Kruleffect: Rommelige, platte krullen
Zo doe je het: Föhn je haar zoals je het gewend bent en spuit er, voordat je met de stijltang aan de slag gaat, een hittebestendige spray in. Met deze methode werk je opnieuw plukje voor plukje en ook hier geldt: hoe groter de pluk, hoe minder sterk de krul. Pak een plukje haar beet en zet je stijltang vlakbij je haaraanzet. Glijd met je stijltang naar beneden en draai zoals in het voorbeeld de stijltang naar binnen toe. Herhaal dit over je gehele haar en doe het vooral niet te netjes. Zo krijg je extra messy curls.
 
fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #3: De sokkenknot

Als je de trotse eigenaar bent van een donut, dan heb je vast weleens gemerkt dat je zodra je die unit eruit haalt een prachtige slag in je haren hebt. Heb je geen donut? Scoor ze bij Action of Kruidvat of maak er een van een sok. 
Kruleffect: Losse krullen
Zo doe je het: Verdeel wat mousse in je haar en maak een staart met een elastiekje. Schuif de donut hieromheen en draai je staart om de donut. Als je helemaal rond bent, haal je de staart door het midden van de donut. Herhaal dit net zolang totdat je staart 'op' is. Laat dit een nachtje zitten en haal de donut er daarna voorzichtig uit. Spray er tot slot een flinke dosis haarlak in.

 
fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #4: De invlecht

Met het betere vlechtwerk kun je hele mooie creaties maken. Maar een vlecht is niet alleen prachtig om te zien, het heeft ook nog een functie. Je krijgt er namelijk lovely krullen van. Zeker met een ingewikkelde variant zoals de invlecht.
Kruleffect: Wilde krullen
Zo doe je het: Invlechten is heel simpel. Je maakt gewoon een vlecht en bij elke streng die je naar binnenvlecht pak je een nieuwe haarpluk mee. Welke kant je op vlecht maakt niet uit, maar als je ermee gaat slapen is het handig om een zo strak mogelijke invlecht te maken. Doe dit na het douchen bijvoorbeeld.

 
fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #5: De rietjes 

Rietjes zijn niet alleen superhandig om je cocktailtje mee op te slurpen, je kunt ze daarna prima recyclen. Namelijk door ze te gebruiken als krulspeld. Bespaart je een duur krulapparaat en je knotjes blijven gegarandeerd zitten.
Kruleffect: Dunne pijpenkrulletjes
Zo doe je het: Pak een plukje haar, wikkel dit om een afgeknipt rietje heen en zet deze vast met een bobbypin. Je kunt het rietje los laten hangen of voor de stevigheid 'm nog eens extra bevestigen aan je hoofd met de bobbypin. Vergeet voordat je aan de slag gaat niet een verstevigende mousse te gebruiken en spray je haren zodra ze droog zijn in met een fijne haarspray.

fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #6: Het sjaaltje

Als je de gelukkige eigenaresse bent van een meterslange haardos, kun je ook krullen creëren met behulp van een sjaaltje. Kies het liefst voor een variant van katoen, deze is namelijk het stevigst en geeft de mooiste krul.
Kruleffect: Zeemeerminkrullen
Zo doe je het: Verdeel je haar in drie stukken. Voor elk stuk gebruik je een sjaaltje. Wikkel vanaf oorhoogte het sjaaltje in de pluk door allereerst je sjaaltje om je haarpluk te knopen. Wikkel je haar al zigzaggend om de uiteinden van het sjaaltje heen en maak je haar daarna vast met een elastiekje.

 
fout in embed: media provider niet ondersteund


Methode #7: De knotjes

De techniek met de knotjes is al eeuwenoud, maar hij werkt als een tiet. Erg charming zie je er niet uit met een rits knotjes op je hoofd (al denkt Miley Cyrus daar anders over), dus is het een ideale manier om 's avonds te doen, ermee te gaan slapen en 's ochtends de knotjes er weer uit te halen.
Kruleffect: Veerkrachtige krullen
Zo doe je het: Je kunt zoals in het voorbeeld een mooie creatie van je knotjes maken, maar gewoon in het wilde weg hier en daar wat knotjes maken kan ook. Ben je bang voor een afdruk in je krul door het elastiekje? Gebruik dan hele dunne rubberen elastiekjes of kies voor een variant zonder ijzertje.