Waar kokosolie wel niet allemaal goed voor is

Lichaam door Sascha
Haar, lichaam en gezicht. Kokosolie is overal goed voor. Of het nou voor het verzorgen van je glanzende manen is, of je huidje een opkikker geven. Er zijn talloze redenen om direct over te stappen op kokosolie! En nee, niet alleen voor het koken.

 
Je kunt er zeker ook heerlijke recepten mee bereiden, maar daarvoor is dit artikeltje niet geschreven. Kokosolie is goed voor alles. Gebruik het lekker als masker in je haar of scheer er je benen mee. Je benen ermee scheren? Ja, echt!

 
Conditioner
Gebruik kokosolie als conditioner in plaats van gewone conditioner. Verdeel het over je haar, laat het een paar minuutjes intrekken en spoel het dan goed uit. Nog een tip: voor een extra boost mix je je eigen conditioner met een beetje kokosolie.
 
Anti-roos
Een beetje kokosolie mengen met wat tea tree olie en masseren maar! Even lekker laten intrekken en was je haar zoals je dat normaal ook doet. Na een paar van deze beurten is jouw hoofdhuidje weer helemaal roos-vrij!

Haarmasker

Eerst je manen even schoonwassen met shampoo, en daarna de kokosolie aanbrengen als haarmasker. Nadat je dit een kwartiertje hebt laten intrekken, spoel je het goed uit en wij garanderen jou super gezonde, zachte en gladde haren!


Make-upremover

En zo zie je maar weer, kokosolie werkt zélfs als make-upremover! Doe een beetje op een watje en ga er langzaam mee over je wimpers heen. En guess what… Waterproof mascara is zelfs verwijderbaar met dit wondermiddeltje!
 
Nachtcrème
Kokosolie is mega hydraterend voor je huidje én verstopt je poriën niet. Dus wanneer jij aan je schoonheidsslaapje begint, smeer dan eerst nog even een goede laag kokosolie op je gezicht voor je het bed induikt.
 
Lipscrub
Een beetje kokosolie, een beetje honing en een beetje suiker. Meng dit door elkaar en klaar is Kees! Tuit die lipjes en smeer ze goed in met de selfmade scrub. Spoel het daarna af en wij garanderen jou kissable lips!


Scheerolie

Zijn jouw behaarde beentjes weer eens aan een goede scheerbeurt toe? Laat je scheerschuim dan staan en smeer kokosolie op je benen. Het scheermesje glijdt heel gemakkelijk over je huid en je voedt ze ook nog eens met die hydraterende olie.
 
Massageolie
Kokosolie is uitermate geschikt voor een goede massagebeurt. De olie is extreem zacht en trekt niet te snel in. En alweer: die kokosolie is maar wat hydraterend, dus superlekker voor je lichaam. Twee vliegen in één klap!
 
Heb jij nog meer trucjes met kokosolie?