Kokosolie, move over: dit is waarom je eucalyptus olie wilt gebruiken voor je haar

Haar door Paula

We gebruiken steeds meer natuurlijke producten in onze skincare- en haarroutine. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie voor je huid of een fijne shampoo met jojoba olie voor droog haar.  De nieuwe trend op dit moment om toe te voegen aan je haarroutine? Eucalyptus olie. En dit is waarom ook jij eucalyptus olie wilt gebruiken voor je haar!

Wat is eucalyptus olie precies?

Je kent eucalyptus waarschijnlijk wel als plant. Misschien heb je 'm zelfs wel in huis. Eucalyptu solie wordt dan ook van deze plant gemaakt. De olie komt uit de groene bladeren van de plant en de takken van de boom. De olie is dus helemaal natuurlijk als er verder niets aan wordt toegevoegd. Hoe fijn is dat? Ook leuk om te weten is dat eucalyptus olie meestal uit Australië komt, daar groeit de plant namelijk het beste..

Eucalyptus olie voor je haar #1 - Het helpt tegen roos

Last van roos? Mega vervelend. Die witte schilfers op je hoofdhuid wil je liever weghebben. In plaats van een anti-roos shampoo kun je ook natuurlijke middelen zoals eucalyptus olie voor je haar gebruiken. Eucalyptus olie is namelijk ontstekingsremend en kalmeert je hoofdhuid. Ook helpt het tegen jeuk bij een droge hoofdhuid. Kortom: een fijne natuurlijke manier om van roos af te komen.

Eucalyptus olie voor je haar #2 - Het voorkomt vet haar

Misschien denk je dat je olie vooral voor droog haar moet gebruiken, maar niets is minder waar. Eucalyptus olie werkt juist goed tegen vet haar! Het reguleert de olieproductie van je hoofdhuid en zorgt dat het lekker fris blijft. Dat betekent dat je minder vette lokken krijgt omdat de talgproductie meer in evenwicht komt. Als je last hebt van vet haar, en dan vooral bij je wortels, is het dus slim om eucalyptus olie te gebruiken.

Eucalyptus olie voor je haar #3 - Het helpt tegen hoofdluizen

Net zoals eucalyptus olie je hoofdhuid verzacht bij roos, verzacht het ook als je hoofdluizen hebt. Je jeukende en droge hoofdhuid is in no-time verdwenen met een beetje eucalyptus olie. En ook de hoofdluizen gaan zeker weg. Dat komt doordat de eucalyptus olie voor je haar schimmelwerend werkt. Het reinigt als het ware je hoofdhuid en schopt de luizen er vanaf.

3 x haarproducten met eucalyptus olie om toe te voegen aan je haarroutine

1. Vegan shampoobar met kokos- en eucalyptusolie

Love Beauty And Planet Coconut Water & Mimosa Flower Volume and Bounty bij Douglas.nl

2. Hoofdhuid peeling met eucalyptus, koffie en pepermunt

eucalyptus olie voor je haar

Frank Body Caffeinated haarscrub bij Douglas.nl

3. Haarmasker met eucalyptus, rozengeranium en pepermunt

haarmasker eucalyptus, eucalyptus olie voor je haar

J Beverly Hills MASQUE Hair and Scalp Intensive Treatment bij Douglas.nl