10 simpele manieren om het breken van jouw haren te voorkomen

Haar door Zora

Een mooie bos gezonde haren krijg je niet zomaar. Heel veel van onze gewoontes zorgen ervoor dat onze manen beschadigen, uitdrogen en breekbaar worden. Hoe jij het laatste kan voorkomen leggen we aan je uit aan de hand van de volgende tien tips!

Haar beschermen met zijden

Wanneer je het meeste je haar moet beschermen is tijdens het slapen. De wrijving van jouw manen met het kussensloop zorgt ervoor dat jouw lokken eerder breken. Draag je haren altijd vast in een knotje, paardenstaart of vlecht. Kies daarnaast voor een kussensloop of een slaapmuts van zijde om jouw haar maximaal te beschermen.

Sneldrogende handdoek

Hoe jij je haren behandelt wanneer het nat is, is ook cruciaal. Droog je haren door het te deppen in plaats van te wrijven en gebruik daarvoor een katoenen T-shirt of een speciale sneldrogende handdoek.

Scrunchies in plaats van elastiekjes

Het metalen verbindingsstuk van elastiekjes is een vijand voor jouw haren. Gebruik in plaats van elastiekjes daarom liever scrunchies of een invisibobble.

Hydraterende haarmasker gebruiken

Haarverzorging is ook belangrijk. Haar dat droog is, breekt veel eerder dan vet haar. Verzorg jouw haren goed door minimaal één keer per week een hydraterend haarmasker te gebruiken.

Puntjes bijhouden

Ga om de vier maand naar de kapper om jouw puntjes te laten knippen. Door dit te doen zorg jij ervoor dat jouw lokken minder snel breken omdat jij niet te lang met gespleten puntjes rond loopt.

Haar zo min mogelijk borstelen

Laat jouw manen zoveel mogelijk met rust. Borstel je haar dus zo weinig mogelijk en kam je haren het liefst wanneer het droog is (nat haar is veel breekbaarder). Zorg dat je de juiste borstel gebruikt voor jouw type haar en kies voor eentje dat bijv. gemaakt is van hout of bamboe en niet van plastic!

Vermijd hitte en chemicaliën

Beschadigd haar betekent haar dat snel breekt. Gebruik geen of zo min mogelijk styling tools en bescherm jouw lokken tegen de zon. Ook kun je haarverf en chemische haarstylingsproducten beter laten liggen.

Haar vaker los dragen

Alles wat aan je haar trekt, zorgt ervoor dat het gaat breken. Hele strakke paardenstaarten of knotjes zijn dus een no-go. Draag je haar het liefste los.

Haar minder vaak wassen

Jouw haren willen eigenlijk het liefst zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Dit betekent ook dat jij jouw haren niet te vaak moet wassen. Gebruik een shampoo zonder sulfaten (zodat jouw lokken zo min mogelijk uitdrogen) en gebruik altijd een hydraterende conditioner wanneer jij je haren wel wast. Eindig jouw douche met koud water zodat jouw haarschubben weer dicht gaan en minder snel afbreekt.

Zwembad & zee vermijden

Chloor dat gebruikt wordt in zwembadwater is ook een boosdoener, net als het zout in zeewater. Houd je haar het liefste droog wanneer jij gaat zwemmen. Ga je wel kopje-onder? Spoel je haren daarna dan zo snel mogelijk uit onder de douche.