Tekenen dat je je haarborstel moet vervangen

Gezicht door Renée

Kijk, iedereen begrijpt wel dat je zoveel keer per jaar je tandenborstel moet vervangen. Je weet ook wel dat je onderbroeken en sokken niet eeuwig meegaan... Maar je haarborstel? Hoe vaak vervang je die eigenlijk? Grote kans dat dit niet zo vaak is als eigenlijk zou 'moeten'. Een vieze haarborstel zorgt ervoor dat je haar ook vies wordt - zelfs als je het net gewassen hebt -, je haar zwaarder wordt en zelfs vetter is. Met andere woorden, als je na het borstelen van je haar nog steeds niet tevreden bent met hoe je haar eruitziet dan is er iets mis. Zo zijn er een paar tekenen dat je je haarborstel echt even moet schoonmaken, of nog erger, moet vervangen.


1. Je borstel zit vol met haren

Allereerst is het belangrijk om al die haren eens tussen de pinnen vandaan te trekken. Dan zie je namelijk pas écht hoe erg je borstel eraan toe is.

2. Als je de haren eruit trekt komt er allemaal stof en viezigheid mee
Je hebt van die handige tools waarmee je makkelijk het haar uit je borstel krijgt. Als je die gebruikt en dan ziet dat er stof en viezigheid vanaf komt, dan weet je hoe laat het is..

3. Je borstel heeft grijze pinnen in plaats van zwart (of een andere kleur)
Als je borstel van die zwarte pinnen heeft is dit de ultieme check. Zijn ze niet zwart meer, maar grijs? Dan is dit allemaal viezigheid van haarproducten en vet haar dat jouw pas gewassen haar minstens zo vies maakt.


4. Die grijze viezigheid plakt

Probeer eens met je duim en wijsvinger de grijze meuk van de pinnetjes te halen. Is het plakkerig en laat het moeilijk los? Dan moet je ASAP je haar borstel wassen of weggooien.

5. Je borstel heeft een grijs stofrandje
Ziet de rand van je borstel er nogal stoffig uit? Dan is dat een teken dat je niet goed voor je haarborstel hebt gezorgd.

6. Je haar zit niet goed na het borstelen
Tot slot wat eerder benoemd is: je haar zit niet goed na het borstelen. Je pas gewassen haar ziet er slierterig uit en je aanzet oogt vetter dan eerst. Dat komt omdat de borstel zo vies is dat het alleen maar vuil achterlaat. Tijd voor een nieuwe.

Bron en bron