Serious eye art

Gezicht door Kristie
's Ochtends sta je voor je spiegel om je even in een kwartiertje op te maken. Mascaraatje hier, eyelinertje daar, hoppa! Mmmm... en ineens voel je je dan toch een beetje een kneusje als je deze eye art ziet...

De Israëlische make-up artieste en blogger Tal Peleg schildert scènes uit sprookjes, beelden uit klassieke romans en mooie versieringen (zoals euh.. sushi) op... de ogen! En dit met slechts wat vloeibare eyeliner en oogschaduw. Haar slimme mengtechnieken en haar vaste hand hebben haar inmiddels wereldwijd bekend gemaakt en gezorgd voor een nieuwe trend in beautyland: eye art.
 
Filmscène op je oog
Een van de specialiteiten van Tal is bijvoorbeeld het nabootsen van beroemde filmscènes en personages op het ooglid. Hoe lang het duurt om dit te maken? Ongeveer euh… drie uur. Om de release van de nieuwe Disney-film Frozen te vieren, maakte Tal twee op maat gemaakte looks, gebaseerd op de filmzusjes Elsa en Anna. Ook creëert ze wat eenvoudigere ontwerpen met parels, glitters en sterren.
 
Tal geeft aan dat de kracht van make-up ‘niet alleen de mogelijkheid is om een vrouw mooier te maken, maar in het algemeen om te transformeren’. 

Bekijk hieronder haar prachtige creaties!

Bekijk meer creaties op haar Facebook-pagina!

Nou, wij gaan nog even oefenen met onze kwasten. Wat vind jij van deze eye art?