Deze producten zijn onmisbaar tijdens je dagelijkse haarverzorging routine

Haar door Redactie Ze.nl

Je hebt vast wel eens zo’n dag gehad dat je haar voor geen meter wil zitten. Je ontkomt hier helaas af en toe niet aan. Gelukkig bestaan er fijne producten die een bad hair day zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Vind je het leuk om veel met je haar bezig te zijn? Elke dag te stylen, je haar in nieuwe kleuren te verven of leuke nieuwe kapsels te proberen? Dan is het belangrijk dat je je haar ook goed verzorgt en de juiste producten gebruikt. 

onmisbare haarverzorging producten

Lees ook: Briljante verzorgingstips voor krullend haar

Dyson Airwrap

Stijl, krul of föhn je je haar het liefst elke dag? Ga je van krullend naar stijl en weer terug? Dan mag de Dyson Airwrap zeker niet ontbreken in jouw badkamer! Met dit handige apparaat beschadig je je haar zo min mogelijk en houd je een prachtige, glanzende coupe. Met de nieuwste technologieën zorgt de Airwrap ervoor dat er geen hitte nodig is om je haar te drogen, stijlen, krullen of stylen. Hij is enorm veelzijdig, dus je bent met één apparaat gelijk klaar en hoeft dus niet een aparte föhn, krultang of stijltang aan te schaffen. Stijlen en krullen gaat bovendien een stuk makkelijker door het ‘Coandă effect’, die het haar als het ware automatisch om de tang heen zuigt, waardoor je zelf eigenlijk niets meer hoeft te doen. Eerlijk is eerlijk, de Dyson Airwrap kost wel wat. Maar je kan er, dankzij zijn veelzijdigheid, wel jaren mee vooruit. Gelukkig is er regelmatig een Dyson Airwrap aanbieding, waardoor je deze met een mooie korting kunt scoren. 

Bescherming voor je haar

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van een föhn, stijltang of krultang en je moet nog even doorsparen voor de Dyson Airwrap, dan is het goed om je haar te beschermen tegen de hitte die daarbij vrijkomt. De hitte zorgt er namelijk voor dat je haar snel uitdroogt en dat is iets dat je natuurlijk wilt voorkomen. Je krijgt het minder goed in model en het ziet er breekbaar uit. Gebruik van tevoren dus altijd een hittebeschermend product en regelmatig een serum voor je haar om uitdroging tegen te gaan. 

Verpakkingsvrije shampoo

Je hebt waarschijnlijk een hele kast vol staan met allerlei beautyproducten, van shampoos tot mascara, van parfum tot bodylotion. Dat betekent ook heel veel afval. Niet alleen is dagelijks je haar wassen niet goed, ook bespaar je daardoor enorm op je plastic afval. Al is het nog beter om te kiezen voor verpakkingsvrije shampoo (en andere producten). Ze gaan langer mee dan een andere shampoo en ze staan gelijk aan ongeveer drie plastic flessen. Bovendien zijn de producten zelf helemaal natuurlijk en dus ook nog eens beter voor je haar. Het is heel makkelijk te gebruiken en staat ook nog eens gezellig in je badkamer. Let er wel op dat je ze goed bewaart en zo min mogelijk nat laat worden (behalve tijdens het gebruiken natuurlijk). Dan kunnen ze wel 80 wasbeurten meegaan! Als je één keer in de week je haar wast, dan kun je er voorlopig wel even mee vooruit.

Niet te vaak haar wassen

Zoals gezegd is elke dag je haar wassen dus niet goed. We snappen dat je elke dag lekker wil ruiken en geen vettig haar wilt hebben. Maar wist je dat je juist meer haarolie aanmaakt tijdens het wassen van je haar? Hierdoor word je haar extra vettig. Hoe minder vaak je het wast, hoe beter je haar er uiteindelijk tegen kan en er ook beter uit gaat zien. Het kan lastig zijn om van dit dagelijkse ritme af te komen. Probeer het eens één dagje uit te stellen. En vervolgens twee dagen. Totdat je het een week volhoudt. Het is even moeilijk, maar je went vanzelf eraan.

Goede droogshampoo gebruiken

Wanneer je je haar minder vaak wast, heb je bovendien nog een aantal andere voordelen. Zo scheelt het je ook tijd. Als je je haar wast, sta je langer onder de douche en kost het je meer tijd om je haar te drogen en te stylen. Daarnaast scheelt het ook nog eens in de portemonnee, want het scheelt je aardig wat shampoo. Om de week toch met een iets frisser gevoel door te komen, zeker in het begin wanneer je net begint met minder wassen, is het fijn om een droogshampoo te gebruiken. Het ruikt lekker en creëert ook wat meer volume in je haar. Zo kom je de dagen dat je je haar niet wast een stuk gemakkelijker door.

Lees ook: 7 manieren om je haar te krullen