Briljante verzorgingstips voor krullend haar

Haar door Laura

Vrolijk bouncen je lokken op je schouders en straal jij van top tot teen. Toch? Not! Krullend haar is leuk, maar het brengt ook pluizend haar met zich mee dat eigenwijs alle kanten op gaat staan. Zucht, zomaar even uit je bed springen en op de fiets stappen zit er voor jou niet in. Toch mag je van 'geluk' spreken met een bos krullen. Het vergt helaas wel wat aandacht, maar als je haar goed zit, dan zit het ook echt goed. Wij geven tips om jouw perfecte lokken in bedwang te houden!

krullend haar

Lees ook: Fris en volumineus: de box bob is dé haartrend van dit seizoen

Passende shampoo

Ga voor een zachte shampoo met het liefste een antipluis werking. Een voorbeeld hiervan is de 'Frizz Ease' Shampoo van John Frieda. Met de bijbehorende conditioner brengt het weer vocht in je lokken. Krullend haar is vaak erg droog en dat is ook de reden waarom het gaat pluizen. Een vochtinbrengende shampoo en conditioner is daarom erg gepast.

Was je haar niet te veel, want dat maakt het alleen maar droger. Probeer dus zo vaak mogelijk een wasbeurtje over te slaan. Dit kan er misschien een beetje vet uit gaan zien in het begin, maar als jouw haren wennen aan het feit dat het minder vaak gewassen wordt, zal het ook minder snel vet worden. Heb dus een beetje geduld en gebruik desnoods een leuke haarband of zet het vast met speldjes.

Na het wassen is het belangrijk dat jij het niet droog wrijft met een handdoek, maar dep het droog. Je kunt ook een theedoek gebruiken, deze is namelijk nog zachter voor je haar. Door het gedep met een zachte handdoek voorkom je dat jouw krullen uit elkaar vallen zodat het pluizig wordt.

 

Borstelen

Het beste is om je haar niet teveel te borstelen, dit laat namelijk jouw krullen uit elkaar vallen, net als het wrijven met de handdoek. Borstel het daarom alleen maar onder de douche als er conditioner in zit. Hierdoor is het makkelijk kambaar en hoef je dat niet meer te doen als je onder de douche vandaan komt.

Tip: Wil jij jouw lokken graag vastzetten naar achter? Draai het strengetje haar dan een beetje naar binnen of buiten zodat jouw krul nog te zien blijft en je haar wat speelser vast zit.

Föhn je coupe in model!

Föhnen is eigenlijk altijd wel nodig om je haar in model te brengen, maar pas hiermee op. Föhnen droogt namelijk je haar nog meer uit. Zorg dus dat je een goede föhn hebt met bijvoorbeeld een koude lucht functie. Föhn je haar (koud) tot het bijna droog is. Laat de laatste puntjes vanzelf drogen. Gebruik voor het föhnen ook altijd een goede beschermende serum aan! Ook hier is het serum van 'Frizz ease' heel fijn, puur omdat deze lijn zich helemaal focust op pluizend en krullend haar.

Curly Girl van Lorraine Massey

Er bestaat ook een boek voor meiden met krullend haar, namelijk: Curly Girl. Deze methode beschrijft alle dagelijkse routines die je het beste kan doen, heeft allerlei tips en nog veel meer. 

Zoek een goede kapper

Behalve de dagelijkse verzorging die jij zelf moet doen, is het ook belangrijk om een goede kapper te zoeken die verstand heeft van krullend haar. Dan kan zij of hij je het beste adviseren what to do!

Als je het gaat knippen is het altijd het mooiste om je haar in verschillende lengtes te knippen, zodat je krullen gelijkmatig verdeeld worden en zich niet allemaal onderaan je haar verzamelen. Knip daarentegen ook niet te veel laagjes, want dan kan het weer alle kanten opspringen. Kortom: moeilijk! Laat er daarom een professional naar kijken.

Bij de kapper kun je het ook permanent laten stijlen, als je echt helemaal klaar bent met jouw piekerige haar. Dit is alleen wel heel erg slecht voor je haar en het moet om de zoveel tijd herhaald worden. Vraag je kapper om de eventuele mogelijkheden.

Lees ook: 6 x dit vindt jouw kapper súperirritant