Beauty
Beauty

Weg met dat vette haar: dit zijn de beste droogshampoos

Vet haar: wie heeft er geen hekel aan? Vettige, sluike lokken, maar te weinig tijd om je haar te wassen, wat nu? Gelukkig bestaat onze redder: droogshampoo. Dit is niet alleen ideaal bij vet haar, je kunt het ook gebruiken voor wat va-va-volume in je haar. Er zijn inmiddels tientallen op de markt, dus welke kies je? Dit zijn de beste droogshampoos van het moment.

Lees ook: Gekruld haar? Co-washing is het geheim voor een mooie krullenbos

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een poederachtige goedje wat de natuurlijke talg van het haar opneemt. De poeder masseer je in en daarna kam je de poeder uit je haren. Voilà: je haar is opeens een stuk minder vet. Daarnaast hebben veel droogshampoos nog een functie: namelijk volume en textuur aan je lokken geven. En goede droogshampoos drogen de hoofdhuid niet uit. Geweldig, toch? Dit zijn de beste droogshampoos:

 

Wanneer moet ik droogshampoo gebruiken?

De bedoeling van droogshampoo is natuurlijk niet om het elke dag te gebruiken in plaats van je haar te wassen. Het is echt een noodoplossing. Geen tijd om je haar te wassen omdat je haast hebt? Droogshampoo. Heb je je verslapen? Droogshampoo. Volume nodig? Droogshampoo.

Let er wel op dat je het niet gebruikt op nat haar. Dan wordt het een enorme plakboel.

Hoe gebruik ik droogshampoo?

Masseren

Wanneer je droogshampoo gebruikt, is het belangrijk om deze goed in je haar te masseren. Pas dan gaat de droogshampoo zijn werk doen. Masseer je hoofdhuid ongeveer twee minuten met je vingertoppen. 

Spray niet te veel, en niet te dichtbij

Om witte haren te voorkomen, moet je niet teveel en niet te dichtbij sprayen. Houd een afstand van ongeveer 25 cm aan en verspreid het product over je hele coupe.

Spray op de haaraanzet

Droogshampoo heeft geen nut als je het alleen op de puntjes sprayt en niet op de aanzet. Het talg komt namelijk niet uit de haarpunten, maar vanuit je hoofdhuid. Spray het daarom alleen op de hoofdhuid en eventueel je pony of lok. 

Lees ook: 5 dingen die je nooit met nat haar moet doen