5 dingen die je nooit met nat haar moet doen

Haar door Roos

Net zoals je huid, moet je ook lief zijn voor je haar. Voor stralende lokken die regelrecht uit een reclame lijken te komen moet je immers wat over hebben. Er wordt een hoop beweerd wanneer het gaat om nat haar, maar wat is nu eigenlijk waar? Hieronder lees je vijf dingen die beter kan vermijden als je haar je lief is. 

Lees ook: Zelf je pony knippen: zo doe je dat

1. Met nat haar slapen

Het lijkt aantrekkelijk om met nat haar te gaan slapen, zodat je ’s ochtends een weelderige krullenbos hebt. Maar dit kun je beter niet doen. Je haar is het kwetsbaarste wanneer het nat is en doordat je ’s nachts ligt te woelen kun je het flink beschadigen. Ook kunnen er klitten onstaan, die je er dan weer met geweld uit moet kammen. Kan het toch even niet anders? Slaap dan op een kussensloop van satijn, daar glijdt je haar soepeler overheen. 

2. Nat haar kammen

Nogmaals, je haar is kwetsbaar als het nat is. Wanneer je het dan gaat borstelen breekt het snel af. Kan je het toch niet laten? Gebruik dan een anti-klitspray en een grove kam. 

3. Direct föhnen

Ik hoor je denken: moet ik het dan föhnen als het droog is? Nee, maar ook niet als het nog zeiknat is. Dan duurt het namelijk lang voordat je haar droog is en staat de hitte er te lang op. Wacht dus eerst tot je haar een beetje opgedroogd is en breng het dan met de föhn in model.

4. Te strak in een staart doen

Het is makkelijk om je natte haar even in een snelle staart te doen, wanneer je je make-up aanbrengt. Maak de staart alleen niet te strak, want ook dan breekt je haar snel af. Gebruik ook geen dunne elastiekjes, maar bijvoorbeeld een dikke zachte wokkel.

5. Met een ruwe handdoek droogwrijven

Ook hierdoor breekt je haar af, net als wanneer je gaat slapen met nat haar. Knijp je haar in plaats daarvan voorzichtig uit en dep het droog. Je kunt in plaats van een handdoek ook een kussensloop gebruiken, dit is zachter voor je haar. 

Lees ook: Gekruld haar? Co-washing is het geheim voor een mooie krullenbos