De beste gezichtsolie voor een droge huid

Beauty door Daniëlle

Van hydrateren tot verzachten, gezichtsolie is het geheim voor een heerlijk soepele en gevoede huid. Vooral bij een droge, trekkerige huid is een facial oil een redder in nood. Maar wat is nou de beste gezichtsolie voor jouw droge huid? 

beste gezichtsolie droge huid

Lees ook: Dit moet je hebben: dit beautymerk is ongelofelijk goedkoop én goed

Waarom gezichtsolie en geen crème?

Gezichtsolie is niet alleen goed voor hydratering, maar beschermt je huid ook tegen viezigheid en huidproblemen. In principe doet crème dit ook, maar toch zijn er enkele grote verschillen tussen de twee huidverzorgingsproducten. Het verschil tussen olie en crème is voornamelijk de textuur en het gebruik. Gezichtsolie is meer vloeibaar en voelt daarom minder plakkerig aan op de huid. En in tegenstelling tot gezichtscrème, is er geen water aan gezichtsolie toegevoegd. Water kan de huid juist weer uitdrogen, vooral bij een gevoelige, droge huid.

Wanneer je op zoek bent naar een goede gezichtsolie op basis van jouw type huid, hoef je niet intensief te zoeken. Er zijn tientallen gezichtsolies voor een droge én een vette huid die voor allebei de huidtypes een handje kunnen helpen. 

 

Hoe moet je gezichtsolie gebruiken?

In tegenstelling tot crèmes en andere zalfjes, masseer je de olie in de huid in plaats van dat je het op je gezicht smeert. De olie wordt daardoor makkelijker opgenomen en zorgt ervoor dat je huid langer gehydrateerd wordt. Gebruik gezichtsolie alleen voor het slapen gaan. Het goedje is te vettig om overdag te gebruiken. Ook kan de olie make-up, zoals foundation, afbreken. 

Handig om te weten: zeker in de wat koudere maanden is het geen verkeerd idee om je huid wat steun te bieden. In de winter droogt je huid namelijk extra uit en werkt gezichtsolie pérfect. Je kunt 2 à 3 druppels door je nacht- of dagcrème mengen en voilà: jij bent helemaal winter ready!

via GIPHY

Lees ook: Eindelijk antwoord: zorgt foundation nou wel of niet voor puistjes?