Dit is jouw ideale huidverzorgingsroutine in slechts 3 stappen

Beauty door Roos

Vind je huidverzorging altijd maar een gedoe? Snappen wij. Toch is een goede huidverzorgingsroutine de basis van een gezonde huid. Wanneer je je gezicht niet goed verzorgt, krijgen puistjes en oneffenheden vrij spel. En daar zit niemand op te wachten. Geen zin in gedoe, maar wél in een gezonde huid? Check dan snel deze supersimpele en effectieve dagelijkse huidverzorgingsroutine in maar drie stappen!

Stap 1: Gezichtsreiniger

De eerste stap is het reinigen van je huid, zowel 's avonds als 's ochtends. In je slaap bouwen dode huidcellen en afvalstoffen namelijk ook op, die je poriën kunnen verstoppen. Met een gezichtsreiniger verwijder je voorzichtig vuil, overtollig talg en resten van make-up. Op deze manier bereid je je huid voor op de rest van je routine. 

Welke reiniger past bij mij?

Er zijn verschillende reinigers die allemaal voor een andere huidtype bedoeld zijn. Heb je een droge huid? Ga dan voor een reinigingsmelk of crème. Bij een vette of gecombineerde huid kies je beter voor gel- of licht schuimende reiniger. Onze favoriet:

Clear Gezichtsreiniger (alle huidtypen): € 18,00

Stap 2: Exfoliant

Tijd voor de tweede stap: een exfoliant! Dit breng je aan met een watje en spoel je niet af. Een exfoliant zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en laat je huid er jonger uitzien. Ook zorgt het ervoor dat andere producten in je routine beter opgenomen kunnen worden door je huid. Kortom, echt een must als je je huid gezond wilt houden.

Welke exfoliant past bij mij? 

Welke exfoliant bij jouw huid past, hangt ook weer af van je huidtype. Een normale tot droge huid met pigmentvlekjes vraagt om een AHA-exfoliant. Heb je een vette of gecombineerde huid en ben je gevoelig voor puistjes, dan kies je beter voor een BHA-exfoliant. Onze favoriet:

 

Clear exfoliant: € 31,00

Stap 3: Dag- en nachtcrème 

De laatste stap in je dagelijkse routine is een dag- of nachtcrème. 's Ochtends breng je een dagcrème met minimaal SPF 30 aan. Overdag beschadigen zonnestralen je huid, waardoor je vroegtijdige huidverhoudering, pigmentvlekjes of zelfs huidkanker kunt krijgen. Bescherm je huid daarom overdag altijd goed tegen de zon, óók als je niet snel verbrandt!

's Avonds ga je voor een verzorgende nachtcrème. Deze heeft net weer andere eigenschappen dan de dagcrème. Je huid heeft 's nachts meer behoefte aan herstellende ingrediënten die de huidbarrière versterken en het vochtgehalte in je huid op peil houden. Kortom, een goede nachtcrème hydrateert en houdt je huid mooi en gezond. 

Welke dag- en nachtcrème past bij mij?

Kies een crème die bij jouw huidtype past. Heb je een normale tot droge huid, ga dan voor een dag- en nachtcrème met een crème of lotiontextuur die je huid hydrateert en voedt. Bij een vette of gecombineerde huid is een product met een geltextuur of een lichte, vloeibare textuur het meest geschikt. Deze voelen licht aan op je huid en verstoppen je poriën niet. Onze favorieten:

Clear Dagcrème SPF 30: € 38,00, Clear Oil-Free Nachtcrème: € 31,00

Eerst proberen? 

Wil je de routine in 3 stappen proberen, maar heb je geen zin om alle producten los aan te schaffen? Dan is onderstaande mini-set ideaal. Hiermee kun je voor een klein prijsje in een paar weken testen of de routine bij jouw huid past. Tip: ook perfect om mee te nemen op vakantie! 

Clear Regular Strength Mini-set: € 25,00 

Benieuwd wat voor huid jij hebt en welke producten daarbij passen? Doe dan hier de handige skin-type finder test!