Shocking: Na de thigh gap nu de bikini bridge

Lichaam door Kristie
Er is weer een nieuw schoonheidsideaal opgedoken: na de thigh gap is er nu de bikini bridge. En ook in deze zorgwekkende trend slaan veel meiden behoorlijk door...

Ken je de thigh gap nog? Hierbij gaan meisjes zo ver met afvallen dat er een 'gat' tussen de bovenbenen komt en de bovenbenen elkaar niet meer aanraken. Wij dachten dat het eigenlijk niet veel erger meer kon worden met deze 'trends'. Dus wel. De bikini bridge is namelijk minstens zo aanstootgevend.
 

Onrealistische schoonheidsidealen
Wanneer je een bikini bridge hebt? Als je bikinibroekje strak staat tussen je twee heupbotten en er een soort gat ontstaat tussen het stof van je broekje en je buik. Al deze foto’s worden gedeeld op social media en blogs, waardoor ook andere meiden weer aangezet worden tot afvallen (op een vaak erg ongezonde manier). Hierdoor krijgen ze een slecht zelfbeeld en ontwikkelen ze weinig eigenwaarde. Experts vinden het dan ook een verschrikkelijke vorm van thinspiration. Ook het merk Dove, dat veel campagnes heeft om aan het gevoel van eigenwaarde van vrouwen te werken, heeft van zich laten horen: “De bikini bridge is het zoveelste voorbeeld waarbij er druk op vrouwen wordt uitgeoefend. Zo gaan vrouwen zich weer meer zorgen maken over hun lichaam. Onze ambitie is juist dat vrouwen vertrouwen hebben, geen angst. We willen niet dat ze constant druk ervaren van schoonheidsidealen die slechts een reflectie zijn van de werkelijkheid.”

Pro-ana websites

De beelden circuleren niet alleen op social media, maar ook op pro-ana websites zijn honderden foto’s te vinden van verschrikkelijke dunne meisjes die hun bikini bridge laten zien. Een expert op het gebied van zelfbeeld, Katie Lowe, vertelt aan Daily Mail: “Het feit dat nu ook de bikini bridge als iets wordt gezien dat vrouwen moeten nastreven, laat zien dat de idealen rondom vrouwen alleen maar erger worden en niet beter. We moeten eens inzien dat lichamen in allerlei vormen mooi kunnen zijn. Jonge meisjes moeten leren dat dit ongezond is en het gevolg is van een cultuur waarin meer dan 4500 meisjes jaarlijks een eetstoornis ontwikkelen.”
 


Liefhebbers delen hun foto’s op Twitter met de hashtag #bikinibridge, maar ze kunnen ook op Facebook kijken voor 'bridgespiration.' Daarnaast delen meisjes ook op Tumblr hun halfnaakte lichaam. Er circuleren zelfs verschillende ‘voordelen’ van het hebben van een bikini bridge. Zo zou je makkelijk je iPod in je bikinibroekje kunnen stoppen en word je sneller bruin bij je venusheuvel… 

Wat vind jij van dit nieuwe schoonheidsideaal?