5 Tips om op gezond gewicht te blijven

Lichaam door Vrouwen redactie

Of je nu wilt afvallen of aankomen, vrouwen zijn zelden tevreden over hun gewicht. Dat is zonde, want de energie die je steekt in het piekeren over je gewicht of omvang kun je veel nuttiger gebruiken! Probeer daarom deze vijf tips in je dagelijkse routine te bouwen, zodat je een gezond ritme krijgt. Of je nu aan moet komen of juist af wil vallen: een gezond ritme is het uitgangspunt!

1. Begin de dag met proteïnen (eiwitten)
Ontbijt met eieren, kipfilet, of kwark, omdat je metabolisme op die manier meteen in gang wordt gezet. Je zit lang vol en bent minder geneigd te snacken, en kiest daardoor ook minder snel een ongezonde lunch.

2. Eet veel vezels
Een goede stoelgang is heel belangrijk voor een gezond ritme: idealiter ga je een of twee keer per dag naar het toilet voor number two. Eet veel groenten en zaden omdat die veel vezels bevatten. Die geven je bovendien ook een vol gevoel!

3. Minder met caffeïne
Caffeïne droogt je lichaam en spieren uit, waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. In feite is caffeïne een soort gif voor je lichaam (net als alcohol) en kun je het het beste zoveel mogelijk mijden om je lichaam in balans te krijgen.

4. Eet havermout
In havermout komt het stofje lecithine voor, dat volgens celebrity trainer Jackie Warner als een natuurlijke vetverbrander werkt. Zet dus een paar keer per week havermout op het menu! Ook als je juist in gewicht wil toenemen is havermout een gezonde optie: neem dan een extra grote portie. Je wilt immers waarschijnlijk niet in vet aankomen, maar voornamelijk in spieren!

5. Minder met (geraffineerde) suiker
Geraffineerde suiker (witte suiker) verhoogt het risico op diabetes, hart- en vaatziekten en schopt je bloedsuikerspiegel door de war. Eet minder geraffineerde suiker en meer natuurlijke suikers (zoals fruitsuiker en suikers als agavesiroop en ahornsiroop) om schommelingen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen.


Bron, bron, bron