Aimée gaat vreemd via Second Love: ‘Het heeft mijn relatie geholpen’

Relaties door Madelon

Een datingsite die mensen helpt met vreemdgaan... er zijn weinig websites zo gehaat. Maar door de jaren heen heeft de site Second Love alleen maar meer leden gekregen. Een van die gebruikers is Aimée. “De eerste keer dat ik met mijn second love afspraak had ik het idee dat het op mijn voorhoofd gedrukt stond. Maar op den duur gaat het zo makkelijk.”

Lees ook: VIDEO: Waarom veel koppels bij elkaar blijven na vreemdgaan

Nieuwsgierig naar Second Love

Aimée (30): “Natuurlijk heb ik me in eerste instantie bij Second Love ingeschreven uit nieuwsgierigheid. Ik heb al behoorlijk lang een relatie, acht jaar om precies te zijn. En die relatie zit behoorlijk in het slop. Ik vind dat ik te jong ben om zo verder te gaan, maar wil mijn man ook niet zomaar opgeven. Hij heeft een beetje de neiging tot depressiviteit, wat ook niet echt bevorderlijk is. Maar om iemand op te geven om die reden, dat doe ik niet.”

“Ik heb ongeveer een jaar geleden een profiel aangemaakt op Second Love, en toen was het gewoon afwachten. Ik gebruikte een onherkenbare foto, veranderde mijn naam en leeftijd, zodat bekenden er niet achter zouden komen. De reacties kwamen vanzelf. Als er een leuk profiel tussen zat stuurde ik een berichtje terug, en zo heb ik een jaar geleden mijn eerste second love ontmoet."

De eerste ontmoeting

“We spraken af in een hotel, nadat we al veel online contact gehad hadden. Ook hadden we telefoonnummers uitgewisseld en hebben we van tevoren gebeld. Het klikte toen al ontzettend goed. Zijn motivatie was hetzelfde als die van mij: het feit dat je je relatie niet wil opgeven omdat je gelukkig bent met elkaar, maar wel een belangrijk onderdeel mist. Dat onderdeel hebben we bij elkaar gevonden. We kijken ook nog verder en hebben dates met anderen, want we willen ons niet binden aan elkaar.”

“In zekere zin ben ik wel verliefd. Het feit dat hij mij af en toe boos kan maken zegt al genoeg. Ik zie hem één keer in de zes tot acht weken, soms iets vaker, soms minder vaak. We hebben wel één regel: we zetten er niets voor aan de kant. Onze partners gaan altijd voor. Het is weleens gebeurd dat ik naar hem onderweg was en dat hij afbelde omdat zijn vrouw ziek was en verzorging nodig had. Toen ging ik natuurlijk weer naar huis. Het is begonnen om de seks, maar is nu echt een second love.”

“We wonen meer dan 200 kilometer bij elkaar vandaan. En dat scheelt ook, dan heb je minder snel de neiging om naar elkaar toe te gaan. Ik heb wel eens gedate met iemand die bij mij in de buurt woonde en zelfs een aantal dezelfde kennissen had, maar hij werd verliefd en dat ging fout. Hij dreigde met alles vertellen aan mijn partner. Ik heb nu ook een ander Second Love-profiel aangemaakt, puur om hem te ontlopen.”

Geen schuldgevoel over Second Love

“Ik heb geen spijt van mijn second love, het is altijd ontzettend leuk. Ik weet dat er veel mensen vervelend tegenover staan, maar het vreemdgaan heeft mijn relatie wel geholpen. En het helpt nog steeds. Alles is wat serener, de druk is ervanaf. We moeten niet meer van alles met elkaar. In het begin had ik wel schuldgevoelens, maar nee, nu niet meer. De eerste keer dat ik met mijn second love afsprak had ik het idee dat het op mijn voorhoofd gedrukt stond. Maar op den duur gaat het zo makkelijk. Alsnog moet je wel oppassen, dat je niks mee naar huis neemt en niks verkeerds zegt. Je maakt natuurlijk ook gewoon leuke momenten mee met je second love.”

“Als mijn man ervan zou weten zou hij er niet blij mee zijn, dan is het misschien wel einde relatie. Misschien heeft het ook wel een profiel op Second Love, ik zou het prima vinden. Maar hij staat er niet voor open. Als ik die indruk zou hebben, zou ik zeggen, probeer het. We doen wel een heleboel leuke dingen samen, vakanties, naar de bios… Maar die persoonlijke aandacht als het gaat om seks, die is er niet.”

Constant liegen

“Ik heb nu met een paar mannen contact op Second Love, niet eens allemaal seksueel. Er zijn er ook een paar waar ik af en toe mijn hart even kan luchten. Ik kan het verder aan niemand kwijt. Dat is het veiligst, maar soms ook lastig. Een vriendin van mij weet het, die had zelf ook een profiel. Ik heb het haar zelfs aangeraden. Het gekke is, het is echt een hot item en mensen zijn nieuwsgierig. En ik vind, als je dan toch wil vreemdgaan, doe het dan niet met iemand in je eigen kring, dan gaat het gegarandeerd fout. Ik wilde dat niet. Ik had ook geen zin in negatieve aandacht, ik wilde iemand waar ik in het echte leven ook een klik mee zou hebben. Het is seks, maar het moet natuurlijk ook klikken.”

“Soms denk ik wel dat hij het weet dat ik vreemdga met Second Love. Iedere leugen komt vroeg of laat wel een keer uit, maar ik heb het idee dat als ik er nu mee kap, dat er niets aan de hand is. Ik ontken het. Vermoeiend vind ik het niet om te liegen. Je moet wel heel erg op je hoede zijn en oppassen dat je niks meeneemt. Ik heb altijd contant geld bij me, ik krijg geen afschriften thuis, er staat niks op mijn laptop, alles wat ik met mijn telefoon doe wis ik meteen en ik heb een ander e-mailadres voor Second Love. Mocht iemand achter mijn echte naam komen, dan ben ik nergens te vinden op internet. De code op mijn telefoon verander ik iedere drie tot vier maanden. En ik doe het altijd veilig. Hoe leuk iemand ook is, je kan nooit ontkennen dat je iets gedaan hebt als je met een soa thuiskomt.”

Respect

“Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zeggen, nou, dat kan echt niet, je hebt geen respect voor je partner als je op Second Love zit. Vaak zijn dat mensen die zelf ook bedrogen zijn. Maar dat maakt mij niet uit. Respectvol is het natuurlijk nooit, maar ik probeer het wel op de meest discrete manier te doen, zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben. Ik zal het nooit, ook niet in een moment van eerlijkheid, opbiechten aan mijn man. Dan doe ik hem alleen maar pijn.”

“Mensen mogen denken wat ze willen. Maar ze mogen ook weleens in mijn schoenen gaan staan. Als het ooit uitkomt is het – kort gezegd – kut, maar mijn relatie is er alleen maar beter van geworden. Ik heb nergens spijt van.”

Dit verhaal verscheen eerder op Ze.nl.

Lees ook: VIDEO: Waarom veel koppels bij elkaar blijven na vreemdgaan