Review Silk’n ToothWave: revolutionaire tandenborstel die verkleuringen, vlekken en tandsteen verwijdert

Beauty door Roos

“Goed poetsen!” Je ouders konden het niet vaak genoeg tegen je zeggen. En eerlijk is eerlijk, bij je eigen kinderen vind je het minstens zo belangrijk. Met de komst van elektrische tandenborstels is het inmiddels al een stuk makkelijker om de kwaliteit van je poetsbeurt na te gaan. Nu is er in de categorie elektrisch iets nieuws: de Silk’n ToothWave, die een revolutionaire manier van gebitsreiniging belooft. Wij deden de test. 

Revolutionaire gebitsreiniging

Méér dan poetsen alleen, dat is de Silk’n ToothWave. Waar andere tandenborstels alleen tandplak verwijderen, verwijdert deze revolutionaire tandenborstel ook verkleuringen, vlekken en tandsteen. Dit doet de borstel dankzij de DentalRF™ (radiofrequentie) technologie, die voor het eerst beschikbaar is voor een tandenborstel die je gewoon thuis kunt gebruiken. Kortom, hij poetst niet alleen je tanden, maar reinigt je hele gebit en mond!

Waar de tandarts je hiervoor normaal gesproken doorverwijst naar de mondhygiënist, belooft de Silk’n ToothWave dat je het helemaal zelf kunt doen. Gewoon thuis. En dat scheelt weer in de tandartsrekeningen. 

De hoogste tijd om het eens zelf te proberen. Onze Roos testte de Silk’n ToothWave acht weken lang en hield de resultaten nauwkeurig bij. Benieuwd hoe de revolutionaire tandenborstel haar beviel? Lees dan snel verder.

Silk’n ToothWave: de test

Dag 1

“Meer dan alleen poetsen, ik ben benieuwd! Zoals gebruikelijk poets ik mijn tanden twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds. De Silk’n ToothWave is waterproof en kan dus gewoon mee onder de douche. Dat is alvast een pluspunt. Ook heb je geen speciale tandpasta nodig, dus ik gebruik gewoon mijn eigen. En hij staat ook nog eens prachtig op mijn badkamerplankje, vind je niet?"

"Al bij de eerste poetsbeurt merk ik dat deze tandenborstel anders is dan andere tandenborstels. Ik kan kiezen tussen drie vibratiestanden en ik ga voor de middelste. Verder voelen de borstelhaartjes zachter aan en ook de siliconen strip aan de binnenkant voelt anders. Waarom die haartjes zo zacht zijn, komt door de DentalRF™ technologie waarover je onderaan dit artikel meer kunt lezen. Lang verhaal kort: De borstel is juist zo ontworpen dat het beter is voor je gebit en tandvlees, zodat je minder kans hebt op terugtrekkend tandvlees.” 

Silk'n Toothwave review

Na 4 weken

"Na de Silk’n ToothWave vier weken gebruikt te hebben, heb ik de tandenborstel pas één keer hoeven opladen. De accu gaat ruim twee weken mee en dat is ideaal, omdat ik geen stopcontact in mijn badkamer heb."

"Wat ik in vier weken vooral merk is dat de Silk’n ToothWave beter tandplak verwijdert dan andere borstels. Na een poetsbeurt voelen mijn tanden gladder aan dan normaal. Waar ik normaliter nog wat ruwe randjes voel, met name bij de aanhechting van mijn tanden met het tandvlees, voelt mijn gebit nu tandsartsschoon aan na iedere poetsbeurt. Ook mijn tanden zelf voelen al een stuk gladder, heerlijk!"

Na 8 weken

"Het moment van de waarheid, de acht weken zijn voorbij. Ik merk dat mijn tanden een stuk frisser ogen dan toen ik begon aan de test. Het frisse tandartsschone gevoel na elke poetsbeurt was al een flinke pluspunt, maar mijn wittere tanden beginnen nu ook anderen op te vallen. Yes!"

"Waar ik voorheen ook meer last had van gevoelig en terugtrekkend tandvlees, merk ik dat dit nu veel gezonder is. Het bloedt niet meer als ik mijn tanden poets of stook. Het moge duidelijk zijn: de Silk’n ToothWave poetst niet alleen je tanden, maar reinigt je hele mond en bevordert de algehele mondgezondheid. Mijn conclusie? De Silk’n ToothWave verlaat mijn badkamer niet meer!"

DentalRF™ technologie

Ben je nieuwsgierig hoe die revolutionaire DentalRF™ technologie nu precies in elkaar zit? De opzetborstel bevat twee elektroden en een siliconenstrip die tussen de elektroden ligt. Terwijl radiofrequentiegolven tussen de twee elektroden bewegen, zorgt de siliconenstrip ervoor dat de golven het tandoppervlak bereiken. 

Omdat de technologie feitelijk al het werk doet, is de stevigheid van de borstel eigenlijk niet belangrijk. Daarom zijn de opzetborstels van ToothWave altijd voorzien van niet-schurende, zachte haren. Zachte haren beschermen het tandglazuur en voorkomen gevoelige tanden. In de video hieronder zie je uitgebreid hoe de technologie zijn werk doet.

Conclusie

De conclusie van de acht weken test moge duidelijk zijn: de Silk'n ToothWave is met vlag en wimpel geslaagd. De revolutionaire tandenborstel verwijdert verkleuringen, aanslag en zelfs tandsteen. Iets waarvoor je normaal gesproken langs de mondhygiënist moet. Ook verzorgt de tandenborstel je tandvlees en bevordert de algehele mondgezondheid, waar ook je tandarts gegarandeerd blij mee is! De tandenborstel is niet goedkoop, hij kost €299,-, waarbij je de tandenborstel, twee opzetstukjes en een oplaadstation met kabel geleverd krijgt. Toch vallen die kosten alleszins mee, wanneer je bedenkt dat het je een kostbaar bezoekje aan de mondhygiënist bespaart. 

Ben je net zo enthousiast als wij? De Silk'n ToothWave koop je bij de Silk'n shop, BCC en Wehkamp