Beauty
Beauty

Welke kleur nagellak past het beste bij jouw huid?

Heb jij voor de zoveelste keer een kleur nagellak gescoord die niet flatteert? Jammer… Het is ook best lastig om de perfecte kleur te vinden dat past bij de tint van jouw huid. Daarom helpen wij je een handje op weg en zul je na het lezen van dit artikel niet meer een miskoop doen op nagellak gebied.

nagellak jouw huid

Lees ook: Deze beautyproducten kun je het best bewaren in de koelkast tijdens zomerse temperaturen

Lichte huid

Natural blondes met een lichte huid en oogkleur staan nagellakjes met koele, zilverkleurige tinten erg mooi. Ga liever niet voor te donkere kleuren, maar kies pastelkleuren en poedertinten. Deze nagellakkleuren doen het erg goed bij een lichte huid.

 

Olijfkleurige huid

Heb je een huid met een gele ondertuin? Kies dan voor perzikkleurige nagellakjes. Je kunt je nagels ook een rode kleur geven maar wél een met een blauwe ondertoon. Een diepe bessenkleur staat ook goed, maar ook bruinachtige of een oranje kleur zal prachtig bij je huid staan.

 

Getinte huid

Gezegd met een getinte huid? Bordeauxrood, donkerbruin en aubergine zijn kleuren die het beste tot z’n recht komen bij jouw huid. Alle rijke, warme donkere kleuren kunnen prima bij een getinte huid.  

 

Donkere huid

Ben je een donkere teint? Dan heb je geluk en kun je bijna alle nagellakkleuren goed hebben. Felle kleuren staan je fantastisch! Hoe feller, hoe helderder, hoe beter, maar ook een donkerrode tint zal je mooi staan. Ook kun je kiezen voor écht donkere kleuren als donkerblauw of zelfs zwart.

 

Zongebruinde huid

Heeft je huid een lekker bruin kleurtje gekregen? Dan kun je het beste kiezen voor nagellak met zwarte, bruine of goudkleurige tinten. Nude tinten passen goed bij je huid, net als herfstkleuren.

 

Lees ook: Nagels sneller laten drogen: de 5 beste trucjes