23 handige hacks tijdens het nagels lakken

Make-up door Marleen_S
Je teennagels kunnen met gemak drie winters overleven, je vingernagels daarentegen zijn alweer verpest nog voor ze opgedroogd zijn. Nagels lakken betekent struggles. Hulp nodig? Wij hebben 25 nagellak-hacks voor je.

 
Smeer Vaseline of een andere vettige crème op je nagelriemen voordat je begint met lakken. Als je ernaast lakt, veeg je het heel makkelijk weg met een tissue.
 
Doop je nagels na het lakken in een bakje water met ijsklontjes. Door de kou drogen je nagels sneller.
 
Rode nagellak is heerlijk, maar de vlekken achteraf. Zucht. Die krijg je heel makkelijk weg met een flinke dot tandpasta. Smeer al je nagels in, laat het een paar minuutjes intrekken en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 
Die matte nagels zijn leuk, maar de lakjes zijn duur. Je zelfgemaakte matte nagellak krijg je door een beetje maïzena te mengen met je favo kleur.
 
Mooie ronde stippen op je nagels krijg je niet echt voor elkaar met zo'n lullig kwastje. Dat doe je gewoon met het bolletje van een bobby pin.
 


 

Om je kleur langer te behouden, kun je natuurlijk een long lastig topcoat gebruiken, maar wat ook helpt is om je nagels voor het lakken in een bakje met witte azijn en water stoppen.
 
Wil je een leuk printje? Trek een netje (waarin uien en mandarijnen worden verpakt) over je nagels en lak er na je basecoat met een leuk kleurtje overheen.
 
Als je niet van nagellak houdt, maar toch een frisse look wilt, kun je je nagels witter maken door ze te laten weken in een badje van soda, water en waterstofperoxide. Hoe langer, hoe witter ze worden. Doe het alleen niet te vaak, vinden je handjes niet zo fijn.
 
Gebruik een elastiekje voor de perfecte French manicure. Knoop ‘m strak om je vinger en lak het topje van je nagels.
 
Een tampon doet ook perfect dienst om een marbling manicure tot een succes te maken. Deze meeste marbling tutorials geven nogal een puinhoop achteraf. De tampon doop je met de achterkant in het glas water waar je nagellak in zit en stempel je op je nagels. Supersimpel!
 
Dip de eerste druppel glitternagellak op je nagels en stempel de massa uit over je hele nagel. Zo verdeel je de lak beter en krijg je overal de juiste hoeveelheid glitters.
 
Drenk een gaasverbandje in de aceton, knijp dit om je nagels, gooi er wat aluminiumfolie overheen en die hardnekkige glitternagellak verdwijnt binnen no time.
 
Zet je nagellak even in de koelkast om het daarna beter uit te kunnen smeren.
 
Echt een succes op een leuk feestje: glow in the dark-nagels! Breek voorzichtig een lichtgevend stokje doormidden en laat de vloeistof in een doorzichtige lak druppelen. Even goed schudden en lakken maar.
 
Gebruik washitape om de leukste figuren op je nagels te maken. Door de structuur van de tape trek je het zo van je nagels af en je kunt er heel makkelijk in knippen.
 
Snijd uit de achterkant van een potlood met gummetje (je weet wel, die van vroeger) een figuurtje, smeer deze in met nagellak en je hebt je eigen nagellakstempel. 

Lak na je basecoat eerst je nagel met een witte nagellak om het kleurtje dat je er daarna overheen lakt mooi op te laten lichten. Werkt vooral goed bij lichte kleuren als roze, pastelblauw en mintgroen.
 
Handig voor vakantie: maak je eigen nagellakremoverpot. Het enige wat je nodig hebt is een plastic potje, een sponsje dat je in stukken knipt en waarmee je de pot vult en nagellakremover. Geen watjes meer nodig!
 
Voor als je nagellakremover op is: met azijn en citroensap maak je je eigen nagellakremover.
 
Nagellijm werkt niet alleen goed voor nepnagels, maar ook scheurtjes in je nagel fiks je er in een handomdraai mee.
 
Die witte hobbylijm die je vroeger als kleuter gebruikte, doet ook prima dienst als basecoat. Smeer je nagels ermee in, laat het een beetje drogen en lak je nagellak erover heen. Als je ‘m zat bent, kun je je nagellak er zo vanaf trekken.
 
Om chippen tegen te gaan, veeg je met een topcoat ook even langs de bovenkant van je nagelrand. Kleine tip, maar erg nuttig.
 
Lik aan je vinger als je een nagel hebt verpest. Veeg met het slijm over je nagellak. Alleen als de nagellak nog nat is, kun je elk foutje zo verhelpen.
 
Heb jij nog handige nagellak-hacks?