Bah! Deze vrouw waarschuwt voor schimmel in je beautyblender

Make-up door Zita

Als je make-up draagt, gebruik jij misschien wel een beautyblender. Deze make-up tool is perfect om je foundation mee aan te brengen. Maar, wist je dat er een grote kans bestaat dat er schimmel in je beautyblender zit. Bah! Een vrouw op TikTok deelde dit door haar beautyblender open te knippen, en jawel, een paar schimmelplekken zaten in de beautyblender.

Schimmel in beautyblender

Een beautyblender maak je nat en vervolgens breng je hiermee je foundation aan op je gezicht. Juist doordat je je beautyblender nat maakt in combinatie met de producten die je erop smeert, ontstaat er dus schimmel in de binnenkant. De binnenkant heeft niet altijd de tijd om helemaal op te drogen of om goed schoon te worden. Schimmels houden van vochtige omgevingen. Zeker wanneer je je beautyblender dus niet vaak goed laat opdrogen en regelmatig schoonmaakt of niet vaak vervangt, ontstaat er schimmel. En die schimmel smeer jij vervolgens op je gezicht. Iewl! Dat is niet alleen onhygiënisch, maar zorgt ook sneller voor bijvoorbeeld onzuiverheden.

@mycorneroftheuniverse

Wat doen tegen schimmel?

Heb je een beautyblender die je al sinds de middelbare school gebruikt? Dan is het misschien toch even tijd om hem open te knippen en te checken of er schimmel inzit. Of er nu wel of geen schimmel in zit, als je al zo lang een beautyblender gebruikt, is het tijd voor vervanging. Zeker wanneer je hem niet regelmatig hebt schoongemaakt. Een andere tip om schimmel in je beautyblender te voorkomen, is door hem regelmatig goed schoon te maken. Het liefst na ieder gebruik, maar anders minimaal één keer per week.

Hoe maak je je beautyblender schoon?

Je beautyblender schoonmaken is heel makkelijk. Het beste gebruik je hiervoor een neutrale shampoo of bijvoorbeeld een babyshampoo. Dit is perfect om je make-upkwasten, maar ook beautyblender mee te reinigen. Maak de beautyblender nat, doe er wat shampoo op en knijp er een paar keer goed in. Op die manier spoel je al het product eruit. Wrijf de shampoo goed over de beautyblender en spoel hem uit met warm water. Je herhaalt dit tot er geen product meer uitkomt.