De ‘uncanny valley’ trend op TikTok is creepy, maar perfect voor deze gelegenheden

Make-up door Maya Luz

TikTok staat vol met leuke en mooie make-up trends om uit te proberen. Een nieuwe trend die niet helemaal in dit straatje thuishoort is de 'uncanny valley' make-up look. Deze look zien we nogal vaak voorbij komen en hij is nogal creepy. Dit is waarvoor je deze ietwat enge look kunt dragen.

Lees ook: Dit is waarom je na het drinken van thee zo vaak moet plassen

Wat is 'uncanny valley' make-up?

Voordat we het kunnen hebben over de make-up look, moeten we weten wat de uncanny valley is. De uncanny valley is een soort grijs gebied tussen niet menselijk en menselijk. Als een robot bijvoorbeeld echt duidelijk een robot is en niet op een mens lijkt, worden we hier niet oncomfortabel van. Maar wanneer een robot bijna op een mens lijkt maar ook weer net niet, dan worden we hier ietwat ongemakkelijk van. De uncanny valley zien we ook terug in films en series. Sommige animaties maken de personages net iets te menselijk waardoor we er niet helemaal ontspannen naar kunnen kijken. Op TikTok is het namaken van deze creepy look een trend geworden. Hierbij maak je je lippen breder en je ogen optisch groter. Er komt ook een specifieke manier van contouren bij kijken. Het ziet er nogal creepy uit, vooral in het donker.

@mimiermakeup Uncanny valley makeup attampt ib @Emilia Barth ♬ Brutus (Instrumental) - The Buttress

Zo kan het van pas komen

Oké, de TikTok trend is dus nogal creepy, hoe kan het dan ooit nuttig van pas komen. Nou, wij hebben hier wel een aantal leuke ideetjes voor.

Wanneer je even wat alone time nodig hebt

Als je er zo creepy uitziet, nemen we aan dat mensen in je omgeving je wel met rust laten. Wij durven wel te wedden dat niemand met je komt kletsen als je ze oncomfortabel maakt. Ideaal voor wanneer je sociale batterij op is dus.

Wanneer je in je eentje over straat gaat

Vrouwen kennen het gevoel van alleen over straat gaan maar al te doen. Deze make-up look is de beste manier om engerds bij je weg te houden. In hun optiek ben jij nu de engerd.

Wanneer je geen zin hebt in fliterige mannen tijdens het uitgaan

Herken je dat gevoel wanneer je gewoon lekker wil dansen met je vriendinnen in de club maar er komen steeds mannen tussen? Met deze make-up look hou jij ze op afstand!

Wanneer je je ex af wil schrikken

Nog een mooie reden om de make-up look eens te proberen. Als je een ex hebt die je maar niet met rust laat, is dit de perfecte manier om voorgoed van ze af te komen.

Wanneer je je huisgenoot wil laten schrikken

Oké en dan even een echte reden om deze make-up look te dragen: als je iemand voor de grap wil laten schrikken!

Lees ook: Dit is waarom je vaak al wakker bent voordat de wekker gaat