Zo vind je de perfecte foundation kleur

Make-up door Chloe

Een goede foundation is de basis van je make-up. Maar we lopen vaak tegen één groot dilemma aan: het vinden van de juiste kleur. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig hebben wij de truc ontdekt waardoor jij altijd de juiste kleur foundation kiest!

De juiste kleur

Dan is hij weer net de donker, dan weer net te licht. Het blijft een flinke zoektocht. Wanneer je de verkeerde kleur kiest, kan je look er al snel onnatuurlijk uitzien, omdat deze niet matcht met de rest van je huid. Gelukkig is dat eeuwige dilemma afgelopen, want wij hebben een paar handige tips.

Huidtype

Voor je meteen gaat kijken naar de kleur, moet je eerst bepalen wat voor huidtype je hebt. Heb je een droge huid? Dan is een foundation met een hydraterende werking goed voor je huid. Is jouw huid juist wat vetter? Dan is een foundation met een matte finish weer beter om dit te compenseren. Ook moet je bedenken welke look je wilt bereiken. Ga je voor een glow, een natuurlijke look of juist een goede dekking met een mat effect?

Ondertoon

Goed, nu is het tijd om naar de kleur te kijken. Hiervoor moet je eerst bepalen wat de ondertoon van jouw huid is. Heb je een warme ondertoon, een koele ondertoon of een neutrale ondertoon? Om hier achter te komen kan je een witte handdoek of shirt naast je gezicht houden. Zie je roze en blauwe tinten? Dan is het een koele ondertoon. Zie je gele of perzik achtige kleuren? Dan heb je een warme ondertoon. Bij groene tinten heb je juist een neutrale ondertoon.

Testen maar

Om echt de perfecte match te vinden, moet je het gewoon gaan testen. Kies dus een paar foundations die passen bij jouw ondertoon en huidskleur. Je bent misschien geneigd om ze te testen op je handpalm, maar dit kan best afwijken van de kleur op je gezicht. Test het daarom met daglicht, of in ieder geval koel licht en breng het aan op je gezicht. En heb je twijfels over welke de beste is? Ga dan altijd voor de warmste kleur, want dit zorgt ervoor dat je huid straalt!