FOTO: Vrouw ondergaat microblading-behandeling maar het gaat gruwelijk fout

Make-up door Laura

De vorm van je wenkbrauwen is heel tekenend voor je gezicht. Doe je het goed, dan lijk je op Cara Delevigne. Gaat het mis, dan lijk je op een circusclown. Dus als je naar een salon gaat voor een wenkbrauwbehandeling, dan moet je de browspecialist wel vertrouwen. Dat bewijst het verhaal van de Amerikaanse Jami Ledbetter maar weer.

microblading

Lees ook: VIDEO: YouTuber wil zelf henna sproetjes maken maar dit gaat gruwelijk mis

Microblading

Microblading is een nieuwe semi-permanente make-uptechniek waardoor je elke dag wakker wordt met perfecte wenkies. Er wordt gebruik gemaakt van een pen met kleine naaldjes. De pen wordt in de inkt gedoopt en zo worden er kleine streepjes in de huid gezet. Als een soort van tatoeage dus. Het resultaat blijft ongeveer twee jaar zitten.

Vier wenkbrauwen

De behandeling kan niet door elke schoonheidsspecialiste worden gedaan, er is namelijk een certificaat voor nodig. Jami (42) is geboren zonder wenkbrauwen en was over the moon toen haar dochters via Groupon een microbehandeling voor een prikkie wist te fixen. Helaas hebben ze niet gecheckt of de specialiste gecertificeerd was. Tot Jami's grote schrik ging ze niet naar huis met twee mooie, volle wenkbrauwen maar vier stuks. Aaaaah!

Herstelbehandeling

Gelukkig hoefde Jami niet twee jaar lang met clownachtig wenkbrauwen te lopen. Voor 1000 dollar kon ze bij een gecertificeerde specialist terecht. Met een naald spoot ze een speciale oplossing in de inkt op de wenkbrauw om het pigment op te lichten. Na enkele behandelingen zullen Jami's wenkbrauwen weer de oude zijn.

Lees ook: Is deze tatoeage de oplossing tegen donkere kringen?