Is deze tatoeage de oplossing tegen donkere kringen?

Make-up door Laura

Steeds meer mensen lijken cosmetische tatoeages te ontdekken. Zo zou het ook de oplossing zijn bij hardnekkige 'pandaogen'. Jep, dat betekent dat je geen concealer meer nodig hebt om donkere kringen weg te poetsen. Hoe werkt dat precies en wat zijn de risico's? We praten je bij.

donkere kringen tattoo

Lees ook: Fris en volumineus: de box bob is dé haartrend van dit seizoen

Make-up tattoo

Iedereen heeft weleens donkere kringen onder haar ogen. Of je nou een nachtbraker of ermee geboren bent. Met een dekkende concealer poets je het weg, maar ook dat vervaagt gedurende de dag. De Braziliaanse tattoo-artist Rodolpho Torres kwam met het idee om concealer te tatoeëren. Met een apparaatje stelt hij de huidskleur van zijn klant vast en tatoeëert dan de pigmenten in de huid. Het zal geen pretje zijn om deze 'ingreep' te ondergaan, maar het resultaat mag er zijn.

Het addertje 

De grote vraag bij deze cosmetische tattoo is natuurlijk: 'Hoe zit het met het (ver)kleuren van de rest van je gezicht?' Krijg je geen kleurverschil als je getand hebt? Volgens Torres kun je zonder zorgen zonnen en veroorzaakt het pigment naar verloop van tijd geen vlekjes. Destijds zijn rustgevende woorden, krijgt hij ook kritiek. Experts wijzen erop dat je huidskleur door seizoenverandering en veroudering verandert. Het is dus mogelijk dat de gekozen kleur over zes maanden al afwijkt.

De behandeling zal ongetwijfeld verder ontwikkeld worden, dus grote kans dat dit puntje van kritiek over een tijdje opgelost is. 

Lees ook: Haren op je tepels epileren: ja of nee?