Concealer breng je aan met een kwast: zo zit dat

Make-up door Maya Luz

Concealer aanbrengen onder je ogen klinkt niet als een hele lastige stap van je make-up routine. Toch is er een goede manier om het te doen. Je concealer aanbrengen met een kwast kan een enorm verschil maken. Wij leggen je uit waarom en hoe je dit zelf kunt uitproberen.

Lees ook: 5 opvallende make-up producten die je look naar een ander level tillen

Waarom is een kwast beter voor onder de ogen?

Onder je ogen wil je waarschijnlijk wat meer dekking. Je wil misschien verbergen dat je niet erg lang hebt geslapen en er dus wat wakkerder uitzien. Wat je dan met concealer het liefste wil is zo veel mogelijk dekking halen uit zo min mogelijk product. Het tricky ding met concealer is namelijk dat te veel product aanbrengen ervoor kan zorgen dat je make-up er erg cakey uit gaat zien. En juist onder de ogen valt dit op en ziet het er niet mooi uit. Om deze reden raden we je aan om met een concealerkwast te werken onder je ogen.

Zo breng je concealer aan onder je ogen met een kwast

Begin met het uitvoeren van je gebruikelijke routine tot aan het punt dat je concealer aan gaat brengen onder je ogen. Pak nu je gewenste concealer. Dit kan een vloeibare concealer zijn maar bijvoorbeeld ook een crème concealer. Breng een beetje van de concealer aan op de achterkant van je hand. Hierdoor heb je meer controle over hoeveel product je daadwerkelijk gebruikt. Pak nu je concealer kwast en dip dit in je concealer. We raden een concealer kwast aan die schuin afgesneden is voor het fijnste gebruik zoals deze van Zoeva. Zorg ervoor dat je de concealer goed in de borstelhaartjes werkt. Breng nu de concealer aan onder je ogen. Het mooiste is om de concealer enkel aan te brengen op de plekken waar je dekking nodig hebt. Je hoeft het dus niet erg ver te verspreiden. Concealer krijgt wat meer dekking als je het even een beetje laat opdrogen voordat je het vervaagt. Wacht dus even met blenden en doe ondertussen alvast een andere stap van je routine. Nu kun je de concealer vervagen met een schone concealer kwast of met je vinger. Ga niet smeren maar werk juist met tappende bewegingen. Hierdoor blijft het product op de plek zitten waar je het echt wil hebben. Nu kun je kijken of je tevreden bent met de dekking. Is dit niet zo, dan kun je nog een laagje concealer aanbrengen. Zodra je hiermee klaar bent kun je de concealer afpoederen met een lichte, kleurloze poeder.