Ben jij blush blind? Dit is wat dat betekent

Make-up door Maya Luz

Zie jij ooit weleens iemand rondlopen met iets te veel blush op? Je vraagt je dan misschien af of deze persoon wel weet dat ze zoveel op hebben gedaan of dat ze het niet genoeg hebben vervaagd. Dit fenomeen heet volgens TikTok blush blindness. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Dit is de perfecte nagelvorm voor je sterrenbeeld

Wat is blush blindness?

We kijken allemaal weleens terug op oude foto's van onszelf en cringen over de manier waarop we onze make-up toen deden. Je droeg bijvoorbeeld veel te veel blush, je foundation was de verkeerde kleur of je wenkbrauwen waren veel te donker. Toen had je waarschijnlijk helemaal niet door dat je make-up je in de toekomst zo'n reactie zou geven. Volgens TikTok is dit iets dat veel mensen ervaren. Volgens de trend waren we vroeger blind voor de effecten van de manier waarop we onze make-up deden. We vonden het toen mooi, maar nu zien we dat toch anders. En dit heeft niet alleen met vroeger te maken. Volgens de trend kun je vandaag ook blush blind zijn. Het dragen van veel rouge is tegenwoordig helemaal in. Dus de kans bestaat dat je deze make-up trend iets te enthousiast aanpakt. Maar het ding met deze trend is wel, of je last hebt van de blindheid of niet is een kwestie van smaak en mening. Er zijn natuurlijk geen echte regels als het op make-up aankomt. Iemand anders kan misschien vinden dat je te veel rouge op hebt, maar jij zelf vindt het prachtig staan. Laat je dus vooral niet gek maken door deze TikTok trend en draag je make-up zoals jij dat wil. Daarnaast veranderen make-up trends ook constant. Iets dat wij nu mooi vinden, vinden we over tien jaar misschien ontzettend lelijk. Maar dat weten we nu natuurlijk nog niet.

Ben ik blush blind?

Als je het leuk vindt om wat nostalgie op te doen, kun je natuurlijk even naar beneden scrollen op je Instagram of in je camerarol om te zien of jij ook blush blind bent geweest. Er zijn meerdere soorten blindheid die niet alleen maar met blush te maken hebben. Veel mensen op TikTok spreken bijvoorbeeld ook van 'eyebrow blindness'. Cringe je wanneer je kijkt naar de hoeveelheid rouge op je wangen of de vorm van je wenkbrauwen, dan heb je wat TikTok betreft zeker een beetje make-up blindheid gehad. Maar ach, je leeft en je leert!

@milkydew