Trend: Ombre

Mode & trends door Stephanie
We zagen de Ombre-trend al veelvuldig op nagels en in haar verschijnen. Wij zijn maar wat blij dat deze 70?s look ook de weg naar de mode heeft gevonden. Reden: het verloopprintje verbergt probleemgebieden en accentueert pluspunten.

Van shirts, jurkjes en hotpants tot sjaals en tassen: Ombre heeft overal zijn stempel achtergelaten. Leuk zo?n hippie revival en nieuwe trend in modeland, maar deze look doet ook nog eens wonderen voor ons figuur. Ombre is het Franse woord voor schaduw. En dat is nou precies wat we nodig hebben om onze alom bekende problem areas mee te verbloemen en pluspunten mee uit te lichten.

Ben je bijvoorbeeld niet helemaal happy met je brede heupen? Neem dan een kledingstuk met een donker verloopprintje op die plek. Dit camoufleert en slankt af. Onthoud goed: lichte kleuren doen je juist breder lijken. Heb je mooie lange benen en wil je je lengte accentueren? Ga dan voor een Ombre Maxidress met een van donker naar licht aflopende kleur.

De meeste Ombre kledingstukken hebben een felgekleurd afloopprintje en zijn echte statement pieces. Zorg daarom dat je schoenen, tas en eventuele blazertje of cardigan een neutrale kleur hebben. En maak je outfit af met subtiele accessoires, less is more!

Ze.nl laat alvast wat leuke Ombre-items aan je zien!


Wordt jouw kast aangevuld met een Ombre kledingstuk?