Modetrends uit de 00s waar we nu van in de lach schieten

Mode & trends door Chloe

Modetrends komen en gaan. Het ene moment zijn we er weg van en het andere moment vinden we iets afgrijselijk. Trends van vroeger worden hergebruikt en vernieuwd. Kijk bijvoorbeeld naar flair broeken, tuinpakken en geruite jasjes. Toch zijn niet alle trends gemaakt voor een comeback. We hopen dan ook dat deze modetrends uit de zero’s voorlopig nog even achter ons blijven.

Lees ook: De beste vintage shops in Antwerpen

De GTST-oorbel

Deze kan iedere vrouw zich nog wel herinneren. Goede Tijden Slechte Tijdens-actrices en beste vriendinnen Marly van der Velden en Gigi Ravelli ontwierpen samen een oorbel met een gigantische bloem eraan. En ja het was één oorbel, want het was de bedoeling dat je deze maar in één oor droeg. In de andere droeg je dan niets of een kleine oorbel.

Meer op Instagram

 

De riem over een lang hemd

Een riem dragen deden we in de zero’s ook, alleen dan net even anders. We vonden het namelijk een fantastisch idee om een grote riem over een nauwsluitend shirt te dragen.

Meer op Instagram

 

Het fluwelen trainingspak

Lekker comfy, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Meer op Instagram

 

De Nickelsonjas

Ah, daar is die. De vuilniszakkentrend van de zero’s. De Nickelson-fans kon je verder herkennen aan hun Oh Oh Cherso-achtige look: geblondeerde haren, zonnebankbruin en Chihuahua's op de arm.

Meer op Instagram

 

Het gebruiken van een spijkerbroek als panty

We hadden het in ieder geval niet koud in de zero’s. Rokken en jurken gingen namelijk gewoon over een spijkerbroek heen. Én waren welkom op de rode loper. What the...?

Meer op Instagram

 

De extra lage jeans

Deze broek droeg je zo ver op je heupen dat nog net je landingsbaan niet zag.

Meer op Instagram

 

Dip dye

De dip dye is de voorganger op de balayage. In plaats van dat de kleur geleidelijk verdeeld werd over het haar, werden bij een dip dye alleen de puntjes geverfd. Alsof je je haar in de verf hebt gedipt dus.

Meer op Instagram

 

De witte legging

Onder een rok, jurk of zelfs een korte broek. De witte legging was misschien wel onze grootste fout. Serieus, what were we thinking?

Meer op Instagram
 

Lees ook: Met deze website check jij of je favoriete kledingmerk duurzaam is