De beste vintage shops in Antwerpen

Mode & trends door Daniëlle

Woon jij in (de buurt van) Antwerpen of ga je binnenkort naar België? Maak dan eens een stop bij een paar leuke vintage winkels. In de stad zijn er genoeg vintage winkeltjes waar je unieke items kan vinden. Het is niet alleen goedkoper, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn de beste vintage shops in Antwerpen.

vintage shops antwerpen

Lees ook: De beste vintage shops in Den Haag

Think Twice

Je moet af en toe een beetje zoeken, maar bij Think Twice vind je de mooiste pareltjes uit de tijd van jouw ouders: van retro tot mooie feestjurkjes. Think Twice verkoopt zowel basics als unieke items die nergens anders te vinden zijn. 

Om de vijf weken komt er een nieuwe collectie binnen waar altijd wel iets leuks tussen zit. Ga dus gauw eens langs bij Think Twice! (Psst, ze hebben niet één, twee, maar drie filialen in Antwerpen!)

Nationalestraat 81, Kammenstraat 85. Lange Klarenstraat 21, Antwerpen

Jutka & Riska

Klinkt deze naam bekend in de oren? Dat zou best kunnen, want Jutka & Riska zit ook in Nederland. Het is een Nederlands fashion label die tegenwoordig ook te vinden is in Antwerpen.

Je kunt je hart ophalen bij Jutka & Riska als je op zoek bent naar vintage, maar ook als je op zoek bent naar nieuwe items. De twee modebewuste zusjes Jutka en Riska verkopen namelijk niet alleen vintage, maar ook items van eigen design en jonge designers. Daarnaast heeft Jutka & Riska ook een groot aanbod sieraden en accessoires waarmee je je look compleet maakt. 

Nationalestraat 87, Antwerpen

vintage shops antwerpen

Melting Pot Kilo

Net als de beroemde tweedehandswinkels De Kilo Shop en We Are Vintage werkt ook Melting Pot Kilo met het handige systeem: je betaalt per kilo. Hier kun je enorme koopjes scoren dus! 

Het aanbod van Melting Pot Kilo is groot, ze verkopen zowel fluwelen broeken als stoere vintage boots, maar ook een blouse met een bloemenprintje en elegante hakken. Naast een vintage winkel in Antwerpen heeft Melting Pot Kilo ook twee winkels in Brussel.

Nationalestraat 14, Antwerpen

Vegas

Dit is misschien wel één van de mooiste vintage shops van Antwerpen. Zodra je de winkel binnenstapt word je gegroeit door gigantische palmboom en een chique trap. Wanneer je Vegas binnenstapt krijg je eigenlijk een gevoel alsof je in – ja, je raadt het al – Las Vegas bent. 

Vegas heeft een gave collectie van verschillende vintage items. We kunnen met zekerheid zeggen dat je een lange tijd in deze winkel zult spenderen, want er is altijd wel iets moois te vinden. Denk hierbij aan jurkjes uit de jaren 50, stoere laarsjes en jasjes met een uniek printje.

Kammenstraat 57, Antwerpen

Seventy One

Bij Seventy One stap je in een wereld van jukeboxen, neonlichten en funky retro muziek. En dat is niet het enige, want ze verkopen ook nog eens unieke kleding die je nergens anders vindt. 

Als je op zoek bent naar een leuk paar schoenen of een uniek jurkje voor dat feest waar je binnenkort naartoe gaat, ben je bij Seventy One op het juiste adres. Deze vintage shop verkoopt vooral kleding uit de 70’s. 

Kloosterstraat 79, Antwerpen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SeventyOne (@seventyonebelgium) op

Episode

Episode kan niet uit dit lijstje ontbreken natuurlijk. Het is een van de grootste vintage shops van tegenwoordig, en blijft uitbreiden. De shop bestaat al vanaf 1999 en is langzamerhand uitgebreid tot een internationale winkel. Episode heeft naast Antwerpen ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Utrecht, Londen en Parijs.

De collectie bestaat grotendeels uit tweedehands en vintage kleding, met een nadruk op de 70’s en de 80’s. Van casual tot uitgaanskleding, in Episode kun je het allemaal vinden. De mannen zijn ze ook niet vergeten: er is een mannencollectie aanwezig en soms zijn er zelfs vintage kledingstukken voor kinderen te koop. Je kunt er ook schoenen, tassen, accessoires, sieraden en nog veel meer vinden.

Kammenstraat 14, Antwerpen

Monique Stam

Ben je op zoek naar iets anders dan kleding, zoals woonaccessoires? Dan is Monique Stam de perfecte winkel voor jou. De winkel zelf ziet er geweldig uit en het bevat alleen maar vintage interieurspullen. 

Van tafels tot vloerkleden en stoelen: Monique Stam heeft een brede collectie van vintage interieur en leuke plantjes. Ben je eenmaal binnen, dan ben je niet meer weg te krijgen! 

Oever 21, Antwerpen

Shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Wij verzamelden de leukste items van Top Vintage:

 

Lees ook: De beste vintage shops in Amsterdam