Dit zijn de beste vintage shops in Den Haag

Fashion door Daniëlle

Woon jij in (de buurt van) Den Haag en houd je van vintage shoppen? In de stad zijn er gelukkig voldoende vintage winkeltjes waar je de mooiste, unieke items kan vinden. Het is niet alleen goedkoper, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn ze dan: de beste vintage shops in Den Haag.

vintage shops den haag

Lees ook: Dit zijn de horlogetrends van dit moment

Bar & Zo

Bar & Zo, tegenwoordig ook wel de Little Green Shop genoemd, is een ‘groene’ vintage shop in Den Haag. De naam ‘Bar & Zo’ staat voor de twee eigenaren die de vintage shop hebben opgericht, Barro en Zoë. Zodra je Bar & Zo binnen loopt, zie je eigenlijk niks anders dan groen. De winkel staat namelijk vol met plantjes en andere leuke hebbe-dingetjes, onder andere vintage-kleding.

In de shop worden echte pareltjes verkocht, maar je bent ook op het juiste adres bij Bar & Zo als je op zoek bent naar unieke handgemaakte potjes, authentiek vintage interieur en duurzame producten. Zeker de moeite waard om dus eens langs te gaan als je een keertje in Den Haag bent!

Prins Hendrikstraat 103, Den Haag

SPOOKY & SUE

Deze ruime vintage shop verkoopt stijlvolle vintage kleding en lifestyle-producten. SPOOKY & SUE heeft het allemaal: je kunt hier terecht voor unieke vintage kleding maar ook voor vintage meubilair, sieraden, schoenen en hoeden.

Ook leuk om te weten: bij deze vintage shop kun je niet alleen vintage kleding scoren, maar ook verkopen! Als je zelf nog wat mooie en stijlvolle kleding hebt liggen dat je niet meer draagt, twijfel dan niet en lever het in bij SPOOKY & SUE.

Conradekade 34, Den Haag

JUST - Used Treasures

Bij JUST – Used Treasures kun je terecht voor geweldige vintage kleding. Denk aan blousejes met een bloemenprintje, maar ook een paar leren stoere laarzen.

Het winkeltje is niet heel groot, maar heeft daarom juist de leuke sfeer van een boetiekje. Naast kleding worden er ook nieuwe en tweedehands woonaccessoires verkocht.

Molenstraat 43, Den Haag

vintage shops

Heet Strijken

Deze kleurrijke vintage shop is een walhalla voor echte vintage-liefhebbers. Heet Strijken is namelijk een vrolijke winkel met kleurrijke tweedehandskleding van verschillende tijdperken.  

Naast tweedehandskleding verkoopt Heet Strijken ook kleding van jonge designers en zelfs vintage bikini’s en badpakken. Ook is Heet Strijken de mannen niet vergeten: ze hebben ook een leuke collectie aan mannenkleding.

Prins Hendrikstraat 30b

Evy's Vintage

Bij Evy’s Vintage is elk vintage item handmatig uitgezocht en wordt er goed naar gekeken of er geen beschadigingen of vlekken op zitten. Je vindt hier daarom ook vintage van de beste kwaliteit.

Bij Evy’s Vintage zit je goed als je op zoek bent naar een mooie jurk voor dat belangrijke feest of een paar unieke, stoere laarzen.

Pr. Mariestraat 7C, Den Haag

via GIPHY

Vintage Island

Met vestigingen in Utrecht, Delft, Leiden, Groningen, Haarlem en Maastricht, is Vintage Island een van de hipste vintage winkels in Den Haag. Laarzen-liefhebbers kun hier hun hart ophalen, want Vintage Island heeft een enorme collectie laarzen.

Bij deze vintage winkel kun je blousejes, spijkerjacks en toffe vintage laarzen scoren. Bij Vintage Island is altijd wel iets te vinden, voor vrouwen én voor mannen.

Korte Poten 29, Den Haag

Episode

Yes! Er zit ook een Episode in Den Haag, en die kan niet uit dit lijstje ontbreken natuurlijk. De collectie bestaat grotendeels uit tweedehands en vintage kleding, met een nadruk op de 70 en 80. Van casual tot uitgaanskleding, in Episode kun je het allemaal vinden. Ook voor mannen is er een hoop kleding en soms zijn er zelfs vintage kledingstukken voor kinderen te koop. Je kunt onder andere ook terecht voor schoenen, tassen, accessoires, sieraden.

De shop bestaat al sinds 1999 en is langzamerhand uitgebreid tot een internationale winkel. Episode heeft meer vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Brussel, Antwerpen, Londen en Parijs.

Molenstraat 39, Den Haag

Shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Wij verzamelden de leukste items van Top Vintage:

 

Lees ook: dit zijn de beste vintage shops in Utrecht