Zeg kriebeltruien maar vaarwel: dit doe je tegen prikkend wol

Fashion door Anne-Fleur

Hoewel wollen truien heerlijk knus en warm zitten (en daarbij ook nog eens heel leuk staan), is het enige en grootste nadeel ervan, dat ze mega erg kriebelen en prikken. Na een half uur met zo'n trui aan word je eigenlijk alweer helemaal gek en kun je niet wachten om 'm uit te trekken. Toch een wollen trui aan, maar dan wel zonder gekriebel? Dat kan met déze handige tips tegen prikkend wol.

Lees ook: Zo blijven je goedkope sieraden een stuk langer mooi

Dit doe je tegen prikkend wol

Heb je ook een aantal prachtige, maar ook enorm kriebelende wollen truien en vind je het echt té zonde om ze weg te doen? Met deze tips is het wol in je trui niet langer prikkend en zeg je rode plekken van het krabben ook vaarwel.

Conditioner

Een van de interessantste en handigste tips om kriebelend wol tegen te gaan, is het maken van een mengseltje van lauw water en conditioner. Je masseert je trui in in een emmer of gootsteen en zorgt dat het mengseltje goed op alle plekken van de trui komt. Spoel 'm daarna met de hand uit met heel veel schoon water op dezelfde temperatuur. Let op: het is heel belangrijk dat het water niet heel warm of heel koud is. Om de trui te drogen hang je deze aan de waslijn óf leg je 'm neer (zo verliest 'ie zijn vorm niet). De droger is een slecht idee voor een wollen trui en kan daardoor zelfs juist gaan kriebelen. Een ander ingrediënt dat je toevoegt aan het conditioner-water mengseltje is natuurazijn. Hierdoor wordt je trui nog zachter en zeg je gedag zeggen tegen je prikkende trui.

In de vriezer

Een andere tip, die ietwat vreemder is, is het vochtig maken van je trui om deze vervolgens in een plastic zak in de vriezer te leggen. Ja, echt. Het zou zo zijn dat door de kou de vezels samentrekken en wanneer je deze draagt (niet net uit de vriezen, wees niet bang) een stuk minder kriebelt. Ons wel bellen of het daadwerkelijk werkt!

Opletten tijdens het kopen

Soms zie je in de winkels of online nu zúlke mooie (wollen) truien dat je ze het liefst allemaal koopt. Toch merk je vaak thuis dat een trui toch minder fijn zit dan je had gehoopt en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Een andere tip om 'te voorkomen' dat je kriebeltruien koopt, is door ze simpelweg níet online te kopen en eerst te passen. Je merkt dan snel genoeg of het prikkend wol is of niet. Daarnaast - als je de wanhoop nabij bent - kun je ook altijd een ondershirt dragen om zo niet direct de wol op je huid te hebben.