16 x de leukste kerstcadeaus voor je schoonouders

Het is elk jaar weer een hele klus om te bedenken wat je voor iedereen gaat kopen met de kerstdagen. Op een gegeven moment denk je alles al eens te hebben gehad. Hoe ga je dit jaar nou weer uitblinken? Vooral bij de kerstcadeaus voor je schoonouders denk je wel even extra goed na. Of je pas kort samen bent met je vriend(in) of niet, het blijft een struggle om met een origineel cadeau aan te komen. No worries, hier heb je de allerleukste kerstcadeaus op een rijtje.

kerstcadeaus schoonouders

Lees ook: Dit doe je wel (en dit niet) bij je schoonouders

1. Een (homemade) taart

DIY-cadeautjes zijn het allerleukst, omdat het laat zien dat je tijd en moeite in het cadeautje hebt gestopt. Iedereen waardeert dit! En ja, wie houdt er nou niet van taart? Al moet je wel bakskills hebben. Heb je die helaas niet? Koop dan een leuke, kant-en-klare kersttaart!

Kerst dripcake (8 personen)

kerstcadeau schoonouders taart

2. Een adventkalender vol lekkere goodies

Het is gewoon zo: van eten worden we gelukkig! Vooral in deze maand kunnen we niet genoeg krijgen van alle lekkere versnaperingen. Je kunt een grote mand vullen met alle favorites van je schoonouders. Wijn, kaas, chocola, worst, toastjes… Of je vult deze persoonlijke adventkalender op met allemaal goodies! Zorg in dat geval wel dat je geen eten erin stopt, wat na een tijdje vanzelf wegloopt... In plaats daarvan voeg je bijvoorbeeld wat leuke, kleine cadeautjes toe!

Kerst adventkalender

kerstcadeau schoonouders adventkalender

3. Chique doosje bonbons

Net zoals wijn doet ook chocola het vaak goed. Laat het mooi verpakken en je bent helemaal christmas ready.

Doos bonbons (16-pak)

kerstcadeaus schoonouders chocola

4. Wijn is fijn

Heb je echt geen flauw idee waarmee jij je schoonouders kunt verrassen, koop dan een fles wijn. Met een Chardonnay zit je negen van de tien keer goed. Of ga voor een bekroonde wijn, zoals een van de Hamersma-wijnen (dat is een wijnrecensent). Om er zeker van te zijn dat je geen miskoop begaat, kun je aan je liefje vragen wat hun favoriet is. Et voilà, je kunt met een gerust hart de feestdagen bij je schoonouders vieren.

Rode wijn - Pajarito carmenère reserva (bekroond)

kerstcadeaus schoonouders wijn

5. Een kookboek

Vinden jouw schoonouders het leuk om te koken? Dan zijn (kerst)kookboeken ideaal voor ze. Zo kunnen zij lekker experimenten met allerlei gerechten en zich al voorbereiden op het eerstvolgende familie-etentje. Ga voor een van de classics van Jamie Oliver of voor bijvoorbeeld een vega kookboek.

Kookboek - Vegetarisch voor een prikka - Hanna Olvenmark

kerstcadeau schoonouders kookboek

6. Een gepersonaliseerde kerstbal

Om in de kerstsfeer te blijven, kun je een kerstbal met een neutrale kleur kopen. Schrijf er een lieve boodschap op, pak de kerstbal feestelijk in en je bent er helemaal klaar voor. Om het allemaal nog een tikkeltje persoonlijker te maken, kun je een kerstbal geven met een foto van jou en je partner. How cute! Nadeel is wel dat deze heel populair zijn, dus voor een last minute kerstcadeau is het niet slim. Zoek je juist last minute kerstcadeaus? Ga dan voor meerdere kerstballen met jullie namen erin gegraveerd. Net zo persoonlijk!

Kerstbal gepersonaliseerd met naam

kerstcadeau schoonouders kerstbal

7. Quality time

Verdienen je schoonouders wat tijd samen? Geef ze dan een bon voor een dagje weg. Je kunt een bon via het internet kopen, in de winkel of knutsel zelf iets in elkaar. Er zijn onwijs veel activiteiten die ze kunnen doen. Van de dierentuin tot aan een dagje spa. Het is maar net waarvan ze houden. Zijn je schoonouders echte huismussen? Dan is een kleine openhaard het perfecte kerstcadeau voor je schoonouders! Gewoon lekker quality time thuis op de bank.

Quality time bij de mini openhaard

kerstcadeau schoonouders openhaard

8. Herinneringen boekje

Soms zijn de mooiste cadeaus niet fysiek. Van alle kerstcadeaus voor schoonouders zijn uitjes, diners of andere herinneringen met hun kinderen, schoondochter- en/of zoon natuurlijk het leukst! Je kunt letterlijk een uitje cadeau geven, maar het kan ook anders. Wat dacht je van een mooi boekje, waarin ze hun herinneringen kwijt kunnen? Dan wel met één zin per dag om het speciaal te maken!

One Line a Day boekje

kerstcadeau schoonouders herinneringen

9. Bos rode rozen

Oké, je hoeft natuurlijk niet per se rode rozen te halen. Maar een bloemetje of een plantje voor in huis doet het altijd goed. Je schoonouders zullen het sowieso al waarderen dat je met een kleinigheidje aan komt. Met een mooie bos bloemen (of droogbloemen) scoor je direct wat pluspunten. Koop hier ook direct een mooie vaas bij, die mag natuurlijk niet ontbreken!

Droogbloemen - by Floriette

kerstcadeau schoonouders bloemen

10. Een diner bij kaarslicht

Wat is nou een beter kerstcadeau dan het diner bij kaarslicht? We zijn allemaal gek op uiteten gaan en vooral als we het niet zelf hoeven te betalen. Zoek je naar lekkere, romantische kerstcadeaus voor je schoonouders? Verras je in-laws met een dinerbon van hun favoriete restaurant. Als je een beetje lucky bent, mogen jij en je geliefde misschien wel mee. Al kun je natuurlijk ook een mooie kandelaar kopen. Dan nodig je jezelf gewoon uit tijdens het thuisdiner van je schoonouders.

Bubble Bee kandelaar

kerstcadeau schoonouders diner

11. Fotolijstje

Ben je op zoek naar persoonlijke kerstcadeaus voor je schoonouders? Een fotolijstje is heel speciaal! Vooral wanneer je er alvast een foto instopt, bijvoorbeeld van jou en je lover. Dat zullen ze sowieso waarderen!

Fotolijst rosé goud - 15x20 formaat

kerstcadeau schoonouders fotolijst

12. Parfum voor het huis

Parfum is leuk als cadeau voor één persoon, maar als je zoekt naar kerstcadeaus voor je schoonouders samen misschien niet. Al kun je wél parfum kopen voor hun huis! Huh? Ja, dat bestaat echt. Handig als jullie met kerst gaan gourmetten, weg vieze luchtjes!

Rituals huisparfum Sweet Jasmine

kerstcadeau schoonouders parfum voor huis

13. Overnachting in hotel (of gewoon thuis)

Een dagje uit of vakantie is natuurlijk heel fijn. Je kunt een hotelovernachting geven als kerstcadeau voor je schoonouders. Of maak van hun huis een hotel met een mooie, nieuwe dekbedovertrek!

Lichtgrijs dekbedovertrek soft cotton

kerstcadeau schoonouders dekbedovertrek

14. Theepot voor de high tea

Zijn jouw schoonouders echte koffie- en/of theeleuters? Misschien zijn ze wel toe aan een nieuwe, trendy theepot. Dan is dit natuurlijk een top kerstcadeau voor je schoonouders!

Mintgroene theepot Maxwell & Williams

kerstcadeau schoonouders thee

15. Polaroid camera

Hoe leuk is dit kerstcadeau voor je schoonouders? Een polaroid camera neemt ze gegarandeerd terug naar vroegâh! Al oogt deze Instax polaroid camera wel iets hipper, maar het werkt net zo ouderwets.

Instax mini 11 polaroid camera

kerstcadeau schoonouders polaroid camera

16. Fotoalbum

Kies je voor een polaroid camera als kerstcadeau voor je schoonouders? Dan moet daar natuurlijk wel een fotoalbum bij! Hebben ze meteen een plek voor de polaroids (en andere geprinte foto's).

Fotoalbum met insteekhoesjes

kerstcadeau schoonouders fotoboek