ZeBlundert: Schoonouders

Vrije tijd door Vera
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Zes meiden biechten aan Ze.nl hun ergste blunder omtrent schoonouders op.

Monique: "Ik had een onenightstand met een leuke jongen van eind twintig. Ik had het idee dat hij op zichzelf woonde, totdat zijn moeder op zondagochtend met een harde zwaai de deur opengooide en 'Goedemorgen, lieve schat! Kom je ontbijten?' naar haar zoon riep. En dat was niet het enige... Ik lag ook nog eens naakt óp de dekens, dus snel onder de dekens duiken ging helaas niet!"

Yasmin: "Vijf jaar geleden gingen mijn vriend en ik op vakantie naar Frankrijk. Zijn ouders hadden daar een vakantiehuisje en verbleven er op dat moment ook. Op een ochtend was ik heerlijk aan het douchen in hun luxe badkamer. Ik wilde net de douche uitstappen toen mijn schoonvader de badkamer ineens binnenstapte. SHIT! Ik had de deur blijkbaar vergeten op slot te doen... Ik werd rood en zocht snel naar mijn handdoek. Toen ik mijn schoonvader daarna weer zag kreeg ik een dikke knipoog - bah! Tegenwoordig check ik minimaal vijf keer of de deur wel op slot zit."

Elisa: "Toen ik voor de eerste keer voor mijn schoonouders ging koken, ging er geen seconde door mij heen dat zij geen varkensvlees aten. Mijn vriend is moslim, maar is heel vrij opgevoed en eet alles - dus ook varkensvlees! Ik ging ervan uit dat zij dat dus ook wel gewoon aten. In het gerecht dat ik maakte had ik varkensgehakt gebruikt. Toen mijn schoonouders dat zagen waren zij erg beledigd! Ik voelde me zo rot... Gelukkig hebben zij het mij vergeven, maar sindsdien checken ze of ik wel écht rund of kip maak in plaats van varken!"

Angela: "Een aantal jaar geleden had ik een vriendje. We woonden nog allebei thuis, dus sliepen we de ene keer bij zijn ouders en de andere keer bij de mijne. Zijn ouders waren, in tegenstelling tot mijn lover, heel erg gelovig. Schelden was in hun huis dus ook een echte no go. Na een avondje stappen miste ik een traptrede en viel ik naar beneden. Het enige wat er tijdens de val heel hard uitkwam was: 'Godverdomme!' Oeps... De volgende ochtend bij het ontbijt liet zijn moeder overduidelijk merken dat ze dat taalgebruik in hun huis écht niet op prijs stelde en ze wilde dat dan ook nooit meer uit mijn mond horen."


Jamie: "Ik woonde twee jaar samen met mijn ex en we hadden vaak supererge ruzie over zijn moeder, die een grote bemoeial in onze relatie was. Zo ook die ene dag: ik belde hem op om te zeggen dat hij eens moest inzien dat zij alleen maar tussen ons wilde stoken. Achteraf bleek dat zijn telefoon het hele gesprek op de intercom stond en jawel, hij zat naast z'n moeder op de bank! Zij had dus alles wat ik over haar zei, inclusief mijn mening over haar vele lovers, gehoord. Uiteindelijk hebben we, mede dankzij zijn moeder, een punt achter onze relatie gezet."

Annic: "Ik had een nieuw vriendje en ging naar zijn huis voor de eerste ontmoeting met zijn ouders. We kwamen binnen, ik wurm me uit mijn jas en zijn vader steekt zijn hand naar me uit. 'Da's aardig', dacht ik, en ik gooi mijn jas over zijn arm, in de veronderstelling dat hij die van me wilde aannemen om aan de kapstok te hangen. Aan de blik in zijn ogen te zien, zat ik er een beetje naast. Hij wilde zich - heel logisch ook - aan mij voorstellen..."

Wat is jouw grootste schoonouders-blunder?