ZeBlundert: Make-up perikelen

Gezicht door Petra
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Vijf meiden biechten aan Ze.nl hun ergste make-up blunder op.

Suus (27):

"'s Ochtends ben ik op z'n zachtst gezegd nog niet heel erg wakker. Dit bezorgde me op een ochtend de schrik van mijn leven. Mijn ochtend was als vele anderen, de wekker liet ik snoozen, ik draaide me nog twee keer om, stapte de douche in, hees me in mijn kleding, wilde nog ontbijten, maar keek op de klok en moest racen om nog op tijd te komen. De reis naar mijn werk kost me twintig minuten tram, vijf minuten lopen en een lift naar de derde verdieping. Daar keek ik vluchtig in de spiegel en guess what? Een geschrokken panda staarde terug. Er had nog wat make-up op mijn ogen gezeten wat in de douche was uitgelopen! Ik had alleen niet meer in de spiegel gekeken! Oeps! Daar kwamen al die vreemde blikken dus vandaan..."


Lotte (31):

"Ik ga eigenlijk nooit uit, maar heb me pas geleden toch een keer laten overhalen door een vriendin. Urenlang hebben we staan tutten, waarna we naar het Rembrandtplein gingen. Al snel ontmoette ik een knapperd. Hij had een sexy kleurtje, dat nog lekkerder afstak bij zijn witte T-shirt. Voor ik het wist stonden we te zoenen. Ik kon echt niet van hem afblijven. Later gingen we naar een club waar we werden verblind door blacklight en meneer begon zowaar te vloeken. Hij zei dat er vlekken op zijn shirt zaten. Ik haalde mijn schouders op, maar zag later toen ik mijn handen ging wassen, dat ik nog helemaal onder de foundation zat. Zijn shirt en de kortstondige romance hebben het niet overleefd..."

Iris (37): "Mijn ex-schoonmoeder, een schat van een mens, had de gewoonte om haar lipstick niet alleen te gebruiken voor haar lippen, maar ook voor haar wangen. Als rouge, zeg maar. Ze maakte dan eerst van die rondjes op haar wangen - dan leek ze even op een clowntje, en daarna wreef ze die uit. Reuze handig, totdat ze een keer door de telefoon gestoord werd tijdens haar make-up ritueel. Ze nam op, had een uitgebreid gesprek met een vriendin en ging daarna boodschappen doen. Ze snapte echter niet waarom iedereen in de buurtsuper haar zo aanstaarde. Pas toen ze thuis kwam (nadat ze nog een omweg had gemaakt langs de bibliotheek, waar óók al iedereen haar zo vreemd aankeek), zei haar man: 'Wat zie jij eruit!' Ze rende naar de spiegel en ja hoor, haar make-up was in de clowntje-fase blijven steken..."


Petra (26)

: "Ik hou ervan om me met speciale feestjes helemaal uit te dossen. Daar horen nepwimpers ook bij. Ik zorg er altijd voor dat ik ze goed plak, maar het is me helaas een keertje overkomen dat ik zo erg had gezweet dat de lijm losliet. Pas toen een vriend van me vroeg wat die spin daar op m'n wang deed, had ik door dat mijn wimper op avontuur was! Ik rende naar de dichtstbijzijnde toiletten om in een spiegel te kunnen kijken. Daar hing 'ie te bungelen aan het laatste lijmdraadje. Het zag er belachelijk uit! Omdat ik geen extra lijm bij me had, heb ik ze er maar af moeten trekken. Met als gevolg dat ik het de rest van de avond moest doen met mijn eigen rommelige mini wimpers. Zucht..."

Anita (36): "Mjin vriend had een sollicitatiegesprek en voordat hij de deur uitging heb ik hem heel veel succes gewenst. Die ochtend kreeg ik een boze sms of ik voortaan eerst even kan waarschuwen voordat ik hem met net gestifte lippen ga bewerken. Hij kwam namelijk met een rode clownsmond aan op zijn gesprek! Ik schrok me rot, ik had inderdaad net voordat hij de deur uitging mijn lippen rood gestift, omdat ik naar mijn werk moest. Oh nee, ik had het toch niet op mijn geweten dat hij dankzij mij de baan niet zou krijgen?! Gelukkig konden ze er wel om lachen en heeft hij de baan gewoon gekregen. Nu maken we er nog wel eens grapjes over en zoen ik hem express op z'n mond als ik net lippenstift op heb gedaan!"

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Wat is jouw ergste make-up blunder?