Excuse me? Van deze alledaagse dingen krijg je ook rimpels

Gezicht door Laura

Tot zover wij weten krijg je rimpels door: de zon, roken en simpelweg door ouder te worden. Nu mag je onder andere door een rietje drinken ook aan dit lijstje toevoegen. Wees gewaarschuwd...

Lees ook: Parfum is verleden tijd: 5 andere manieren om toch heerlijk te ruiken

Een kantoorbaan hebben 

Je weet het: zitten in het nieuwe roken. Maar wist je al dat het slecht is voor je huid? Wie twee keer per week minimaal 30 minuten sport, heeft een opvallend betere huid dan wie een levende zitzak is. Eh, even een ommetje doen dan maar?

Niet alleen het zit-aspect van een kantoorbaan heeft invloed. "Te lang voor een computer zitten kan er daarnaast ook voor zorgen dat je rimpels krijgt", vult dermatoloog Sonia Batra aan. "Door te fronsen en je ogen samen te knijpen tijdens het staren naar je computerscherm kunnen immers rimpels boven de neusbrug ontstaan." Hetzelfde geldt natuurlijk voor het gebruiken van een tablet of smartphone. Tip: je kunt crèmes gebruiken om het effect van het blauwe licht filter te verminderen. Zoals de Magic Cream van Charlotte Tilbury: ook bevat deze SPF20 en het zogeheten Urban Pollution Defence Complex.

Te schoon gezicht hebben

'Te' is nooit goed, hè. Er bestaat daarom ook zoiets als een 'te schoon' gezicht. En dat zorgt ervoor dat je sneller fijne (en niet zo fijne) lijntjes in je gelaat krijgt. Door je gezicht te vaak te boenen, verwijder je de natuurlijk oliën die je huid beschermen, hydrateren en schadelijke stoffen tegenhouden.

Geen zonnebril dragen tegen rimpels

Je hoeft je zonnebril nog niet op te bergen naast je bikini. In de herfst- en wintermaanden heb je 'm ook nodig. Een felle ochtendzon zorgt nog steeds voor samengeknepen ogen en fronsende wenkbrauwen met jonge kraaienpootjes tot gevolg. Een planga met een UV-filter beschermt de dunne huid rond je ogen voor zonneschade.

Door een rietje drinken

Nog een goede reden om plastic rietjes vaarwel te zeggen. Het tuiten van je lippen, kan ervoor zorgen dat je sneller fijne lijntjes rondom je mond krijgt. Dezelfde lijntjes die ontstaan bij hevige rokers.

via GIPHY

Lees ook: 7 x Verrassende oorzaken die je haar vettig kunnen maken