Beauty / Haar
Haar

7 verrassende oorzaken die je haar vettig kunnen maken

Heb je vaak last van vettig haar, maar heb je er voor je gevoel al alles aan gedaan? Een goede shampoo, vaak wassen, af en toe een maskertje... Het lijkt allemaal niet te helpen. Maar wat nou als we je vertellen dat de oplossing heel simpel kan zijn? Aan deze 7 verrassende oorzaken had je vast nog niet gedacht.

haar vetter

Lees ook: Hierdoor krijg je superpluizig haar zonder dat je het weet

1. Je raakt je haar te veel aan

Haal jij vaak je hand door je haar? Je bent niet de enige. En hoe onschuldig het ook mag lijken, te vaak je haar aanraken zorgt er wel voor dat de olie van je handen in je haar terechtkomen. En dat maakt de boel vettig. Ew.

2. Te veel conditioner

Bestaat er zoiets als te veel contidioner in je haar smeren? Jazeker. Het kan zelfs dat je een conditioner gebruikt die te zwaar voor je haar is, waardoor het ook nog eens futloos wordt. Ook is het mogelijk dat je de boel niet goed genoeg uitspoelt, waardoor er restjes in het haar achterblijven. Wil je niet! Oja, tip: smeer conditioner alleen in de puntjes om een vette kop te vermijden.

3. Te veel borstelen

Haal jij vaak een borstel door je haar? Wrong! Te vaak borstelen kan de natuurlijke oliën op je hoofdhuid te veel verdelen, waardoor je al snel een vette kop krijgt. Is borstelen een hardnekkige gewoonte? Probeer dan de hoofdhuid zoveel mogelijk te vermijden en alleen je haarpunten mee te pakken.

4. Je borstel is vies

Maak jij je borstel niet vaak (of nooit) schoon? Dan kan dat weleens de oorzaak van je vette coupe zijn. Je borstel is namelijk een broedplek van opgehoopte stylingproducten en olie. Ermee borstelen zorgt ervoor dat die vettigheid weer regelrecht op jouw mooie lokken belandt. 

5. Je borstel zit vol met haar

Een harige borstel lijkt geen ramp, behalve dat het er niet zo fris uitziet. Maar jij bent de enige die 'm gebruikt, dus who cares? Nou, je haar cares, want als je vettig haar hebt en je je haar borstelt met een borstel vol vettig haar, wordt het haar op je hoofd ook weer vettig! Volg je 'm nog?

6. Je gebruikt de verkeerde producten

Het zou zomaar kunnen dat je haar niet goed reageert op de stylingproducten die je gebruikt. Probeer lichte producten te gebruiken en vermijd de producten die glans beloven, want die zijn vaak beter voor droog haar.

7. Je hebt een detox nodig

Alle stylingproducten die je gebruikt kunnen ophopen op je hoofdhuid. Gebruik je veel droogshampoo? Kijk, daar heb je het al. Eens in de zoveel tijd kan je haar dan wel een flinke detox gebruiken. Dat kun je gewoon zelf doen met een 'clarifying shampoo' die je twee tot vier keer per maand gebruikt. Zo'n shampoo reinigt de boel allemaal net even intenser dan een normale shampoo. 

Shop shampoos en conditioners voor vet haar:

 

Lees ook: Wat is beter: je haar 's ochtends of 's avonds wassen?