5 alternatieven om je haar te wassen

Haar door Kimberly
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Maar er zijn tig redenen waarom het slimmer is om je haar niet met shampoo te wassen. Het leuke: de meeste alternatieven zijn ook nog eens huis-tuin-en-keukenmiddeltjes! Nieuwsgierig? 
 
Elke dag hetzelfde liedje: een bad hair day. Dunne, futloze slierten plakken langs je gezicht en er is met geen mogelijkheid volume in te krijgen. De oorzaak? Soms kan het aan je shampoo liggen. Of het nu kleine of grote wasjes zijn, voortaan draai jij de kraan open en was je jouw haar met…
 
… baksoda en appelciderazijn 
Hét alternatief voor shampoo: baksoda en appelciderazijn! Het baksoda (géén bakpoeder) is verkrijgbaar bij grote supermarkten en toko's en gebruik je als alternatief voor de shampoo. Met het azijn maak je een spoelinkje zodat je haar lekker zacht wordt. Heb je halflang haar? Gebruik dan twee eetlepels baksoda en meng dit, bijvoorbeeld in een kopje, met zes eetlepels water. Done? Dan maak je nu de spoeling met appelciderazijn. De verhouding hiervan is één deel azijn op vier delen water. Het makkelijkst is dus om een beetje azijn in een halfvol glas water toe te voegen. 


… bier 
Je hebt het vast al weleens in de wandelgangen gehoord: bier zou goed zijn voor het haar. En guess what? Bier ís goed voor je haar! Veel celebs gebruiken al jaren hun Coronaatje en hebben hun Elvive de deur gewezen. Tijd om het zelf te proberen? Het is vrij simpel: maak het haar eerst goed nat en gooi er daarna een flinke scheut bier overheen. Nadeel van dit alternatief: de kans dat je haar na de wasbeurt naar bier ruikt, is aanwezig. Toch zeggen velen hier geen last van te hebben zolang je het daarna maar goed uitspoelt. 

… thee 
Kamille staat niet alleen bekend om zijn genezende werking, maar ook om zijn reinigende krachten. Spoel het haar met kamillethee, of het liefst met een DIY-mengsel van kamille en water. Voor de blondines onder ons: je haar wordt ook lichter van dit alternatief!   

… eigeel, olijfolie en citroensap 
Voor deze fijne ‘shampoo’ heb je nodig 1) twee eieren 2) olijfolie en 3) citroen. Mix twee eierdooiers, ongeveer 10 druppels olijfolie en 10 druppels (verse) citroensap in bijvoorbeeld een mok en gebruik het mengsel als een normale shampoo. Soms is olijfolie moeilijk uit het haar te wassen. Spoel het daarom daarna goed (!) uit met lauwwarm water. Na het wassen voelt je haar zachter en gezonder aan, je kunt het nu in model brengen zoals je dat gewend bent.

 
… yoghurt 
Yoghurt? Ja, yoghurt. Wel de natuurlijke variant. Klop deze tot er geen klontjes overblijven en verdeel het gelijkmatig over je haar. Bedek je hoofd zo’n 30 minuten (dus pas dit alternatief niet bij stressochtenden toe) met een badmuts en handdoek en spoel het daarna af met lauwwarm water. Ook aan dit mengsel kun je natuurlijk honing of olijfolie toevoegen. Succes! 

Welk alternatief ga jij uitproberen?