7 tips voor gezond en glanzend haar

Haar door Kimberly
Een gezond en glanzend koppie? Daar dromen de meeste vrouwen van. En eerlijk is eerlijk: het is geen gemakkelijke opgave, maar wellicht helpen deze 7 tips en tricks je een haartj- eh… handje. 
 
Kleine wasjes, grote wasjes
Was je haar niet elke dag, hoe groot die verleiding – vooral bij vet haar – ook is. Dit droogt het haar uit, en zorgt er uiteindelijk voor dat het haar alleen maar vetter wordt. Het beste is om je haar 1 à 2 keer per week te wassen. Doe dit het liefst met haarproducten van goede kwaliteit die beschadigt haar herstellen. Was je haar bijvoorbeeld met Instant Reconstructing Shampoo uit de Absolut Repair Lipidium-lijn. En vergeet de conditioner niet! 
 
Borstel vóór de wasbeurt 
Borstel je haren voordat je ze wast met shampoo. Hierdoor zorg je ervoor dat haarproducten zoals haarlak beter worden verwijderd. Daarnaast zorgt het borstelen voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid. En dat zorgt weer voor die gezonde, glanzende coupe! 

 
Deppen en drogen
Wasbeurt done? Dep het haar dan af met een handdoek en laat het daarna zoveel mogelijk drogen aan de lucht. Gebruik liever geen (hete) föhn. Heb je haast en wil je tóch een haardroger gebruiken? Zet hem dan op de laagste temperatuur om de schade te beperken. Nog een veelgemaakte fout met nat haar: borstelen. Je haar is op zijn zwakst als het nat is. Gebruik daarom liever je vingers of een grove kam. 
 
Gebruik de juiste borstel 
Borstels van metaal breken het haar en beschadigen de hoofdhuid. Bij kunststofborstels bestaat er de mogelijkheid dat je de haren eruit trekt en daarnaast krijg je er statische sprieten van. Een goed alternatief? Een borstel van everzwijn- of varkenshaar. Vergeet ook niet je borstel minstens één keer per week met water en zeep te spoelen. 
 
Eten en drinken 
Je haar bestaat grotendeels uit eiwitten. Niet heel verwonderlijk dus dat het belangrijk is dat je er genoeg van binnenkrijgt. Doe dit middels mager vlees en veel (vette) vis; zalm bijvoorbeeld. Vergeet ook niet veel water te drinken. Net zoals je huid, heeft ook je haar veel vocht nodig. Te denken aan 6 tot 8 glazen per dag. 
 

Beeld: L'oreál
 
Voorkom gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten. Je ontkomt er bijna niet aan. Je kunt ze echter proberen te voorkomen door in plaats van een haarelastiek, een klem te gebruiken om je haar op te steken. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig (eens in de zes weken) een bezoekje aan de kapper te brengen om de puntjes te laten knippen. Als laatste wil een speciaal haarmasker ook nog weleens zorgen dat het beschadigd haar weer glanzend en gezond oogt. 

To the rescue

Is je haar toch beschadigd? Probeer dan de Absolut Repair Lipidium-lijn. Deze lijn bestaat uit acht producten gericht op ongekend herstel van de haarvezel, met direct zichtbaar resultaat: het verzwaart het haar niet en maakt het direct zacht en soepel in de lengten en zorgt daarnaast voor optimaal herstel in de punten. Op de hoogte gehouden worden over nieuwe producten? Like de Facebook-pagina van L'Oréal Professionnel.

 
Wat doe jij om gezond en glanzend haar te krijgen? 

Dit is een gesponsord artikel.