Zo blijven je goedkope sieraden een stuk langer mooi

Mode & trends door Chloe

Je kent het wel: je hebt een paar leuke oorbellen gekocht of een mooie ring voor een paar euro en binnen de kortste keren verandert de kleur van goud naar roze.

Erg jammer, want ondanks dat sommige sieraden erg goedkoop zijn, zijn ze wel hartstikke leuk. Gelukkig hebben wij wat handige tips voor je waardoor deze sieraden een stuk langer mooi blijven.

Waarom verkleuren goedkope sieraden?

Bij goedkope sieraden wordt vaak nep goud gebruikt. Omdat de kwaliteit niet echt goed is, zal deze kleur snel afgeven op je vingers. Hierdoor verandert de kleur van het sieraad dus en blijf je vaak achter met een roze of groen sieraad. 

Doe ze af met douchen

Als er iets is waardoor je goedkope sieraden snel hun kleur verliezen dan is het wel water. Doe ze daarom af voor je onder de douche stapt. Dat zal al een hoop schelen. Draag je ook ringen van nep goud? Doe ze dan ook af als je je handen gaat wassen.

Doe je sieraden pas om als je weggaat

Ben jij iemand die het liefst slaapt met al je sieraden om of doe je dit gelijk als je wakker wordt? Dan is het tijd voor een wijziging in je ochtendroutine. Het is namelijk beter om je sieraden pas op het laatste moment om te doen. Alle producten die jij ’s morgens gebruikt zoals parfum, haarspray en handcrème zorgen er namelijk voor dat de kleur sneller vervaagt.

Gebruik transparante nagellak

Heb je ergens nog een transparante nagellak zoals een topcoat liggen? Doe deze dan over je sieraden heen. Zo blijven je sieraden langer beschermd en glanzen ze ook nog eens mooi. Laat ze nadat je dit hebt gedaan wel even goed drogen. Daarna zal je sieraad een stuk minder snel beschadigen.

Maak ze voorzichtig schoon

Het is belangrijk dat je je sieraden schoonmaakt, maar bij goedkope sieraden is de kans groot dat je ze beschadigt. Het beste dat je kan doen is ze schoonmaken met citroensap. Dit verwijdert ook de grijsgroene laag die erop verschijnt. Gebruik een wattenstaafje of een tandenborstel en wrijf vooral niet te hard. Anders heb je kans dat je de bovenste laag verwijdert.