Inspiratie: oorpiercings!

Lichaam door Kristie
Bij het woord ‘oorpiercing’ wordt er al snel gedacht aan enge, puntige voorwerpen en nare huiddoorboringen. Maar wij laten je zien dat je oren ook heel mooi kunnen worden met piercings.

De tijd dat jij gaatjes liet schieten in je oren kun je je vast niet meer herinneren. Deed het pijn? Vast wel, maar ach, je was nog jong en het genas snel. Toch is het ook leuk om te kijken wat er nog meer mogelijk is op oorgebied. Kijk mee naar inspiratie voor jouw toekomstige oorpiercing(s)! 

Tragus

Een aantal jaren geleden alweer werd de Tragus piercing behoorlijk ‘in'. Je zag ‘m steeds meer en op het internet kon je de piercings in alle kleuren en vormen bestellen. Deze piercing zit dus in je tragus, het stukje kraakbeen aan de binnenkant van je oor (ingang van je gehoorgang). Wanneer je je tragus laat piercen, hou er dan rekening mee dat je een paar dagen niet op je oor kunt liggen en dat het erg gevoelig is. Het is tenslotte wel een naald die dwars door je kraakbeen heen gaat… Auch.


De Tragus piercing

Anti-tragus piercing
Om het even ingewikkeld te maken is er ook (een nog redelijk onbekende) Anti-tragus piercing. Deze piercing wordt tegenover de tragus geplaatst. Bij sommige mensen is dit stukje van het oor zelfs te klein om te piercen. Als je interesse in deze piercing hebt, zorg dan dat je er niet te veel (zware) oorbellen bij draagt, anders zorgt de wrijving tussen de oorbellen voor een langzamere genezing. 
 
Anti-tragus piercing

Helix
Dit is waarschijnlijk wel de populairste oorpiercing: De Helix piercing. Een Helix piercing is een piercing in de rand van de oorschelp. Dit kan dus helemaal bovenin het oor zijn, maar ook in het midden. Vaak zie je een ringetje (of meerderen, onder elkaar) of een steentje. Vroeger werd dit gewoon geschoten met hetzelfde apparaat dat bij oorbellen wordt gebruikt, tegenwoordig moet je het echt laten piercen. 
 

De Helix piercing

Forward Helix
Aan de voorkant? Ja, eigenlijk wel. De Forward Helix wordt aan de voorzijde van het oor gezet, net boven je tragus. Ook hier kun je je lekker uitleven met ringetjes of knopjes, het kan allemaal! En je kunt er natuurlijk ook meerderen onder elkaar laten zetten.
 
De Forward Helix piercing
 
Daith piercing
Deze piercing is toch wel voor de echte durfals onder ons, want het ziet er toch best pijnlijk uit. De Daith piercing ligt net boven je tragus, aan de binnenkant van je oor. Het kraakbeen lijkt redelijk dik maar is te vergelijken met het kraakbeen bij je tragus. Het genezingsproces van deze piercing kan iets moeizamer gaan, omdat het nu eenmaal een plek is waar veel vuil zit. 
 
Daith piercing

Vind je het toch allemaal wat too much? Je kunt ook kiezen voor een mooie earcuff. Daar heb je geen piercing voor nodig, maar vaak wel een gaatje in je oorlel. Aan de bovenkant van je oor rol je 'm over je oorschelp heen en klaar!
 
De earcuff
 
Wat vind jij van oorpiercings?
Beeld: Pinterest, Weheartit