Kerstcadeau ideeën: Deze zelfgemaakte kerstcadeautjes zijn pas écht leuk om te geven

Cadeaus & hebbedingetjes door Emma
De dure decembermaand staat weer om de hoek en dat betekent een rib kwijt zijn aan kerstcadeau ideeën. Of toch niet? Nee, want je kan ook besparen op je cadeautjes, door ze creatief gewoon lekker zelf te maken! Rustig maar, geen zelfgebreide rendiertruien of papier-machécreaties, maar deze kerstcadeau ideeën zijn écht leuk om te maken (en te krijgen!). 
kerstcadeau ideeen
 
1. Zelfgemaakte scrub | kerstcadeau ideeën
In het rijtje kerstcadeau ideeën kan deze natuurlijk niet ontbreken: de zelfgemaakte scrub. Je kunt alle kanten op met kleuren, versiering en geur. Echt een persoonlijk cadeau dus! Super leuk om te krijgen en vergeet er natuurlijk niet eentje voor jezelf te maken. Zo moet het: doe een half kopje suiker, een scheutje olijfolie en zo'n twintig druppels etherische olie naar keuze (bijvoorbeeld lavendel, citroen of eucalyptus) in een kom en meng het goed door elkaar. Giet het vervolgens over in een potje. Dit potje kun je nog leuk versieren met lintjes en een zelfgemaakt label. Een ideaal kerstcadeau voor haar!
 

Meer op Instagram

 
 
2. Zelfgemaakte vaas | kerstcadeau ideeën
Ook dit is een van de leukste zelfgemaakte kerstcadeau ideeën. Heb je nog wat lege flessen staan van pastasauzen of olijfolie? Koop wat rolletje Washi Tape en leuke stickers en je tovert deze flessen in een mum van tijd om in vrolijke vaasjes. Leuk om wat losse kerstboomtakjes in te doen en cadeau te geven! Kleine kanttekening: bedenk van tevoren hoe het interieur van degene aan wie je dit cadeau wilt geven eruit ziet. Is dit compleet zwart, wit en grijs? Dan is een roze vaas wellicht niet zo'n strak plan.
 

Meer op Instagram

 
3. Zelfgemaakte chocoladelepels | kerstcadeau ideeën
Dit is er eentje in de categorie leuke kerstcadeau ideeën en ook nog eens ontzettend lekker: zelfgemaakte chocoladelepels. Koop een setje houten of echte lepels en smelt wat chocolade au bain marie. Dip de lepels in de gesmolten chocolade en leg ze op een stukje bakpapier. Versier de lepels vervolgens met een topping naar keuze: marshmallows, M&M's, nootjes of hagelslag. Laat de lepels een paar uur opstijven in de koelkast, doe er een stukje transparant folie en een strikje omheen en klaar is je cadeautje voor in de warme chocolademelk. Een lekker kerstcadeau voor hem om je vingers bij af te likken.
 

Meer op Instagram

 
4. De bijna-klaar koekjespot | kerstcadeau ideeën 
Deze pot met bijna-klaar koekjes is een van de lekkerste kerstcadeau ideeën in dit lijstje. Deze bevat alle droge ingrediënten van een koekje, die de ontvanger vervolgens zelf kan maken. Kies een lekker koekjesrecept en vul een pot met alle droge ingrediënten. Begin met een laagje bloem of zelfrijzend bakmeel, vervolgens een laagje suiker en bovenop bijvoorbeeld kleine stukjes chocola, nootjes of gedroogd fruit. Voeg een kaartje toe met daarop de 'natte' ingrediënten (boter, eieren, etc.) uit het recept die de ontvanger nog toe moet voegen en klaar ben je.
 

Meer op Instagram

 
5. De herinneringenpot | kerstcadeau ideeën
Dit is een leuk cadeautje in deze lijst van kerstcadeau ideeën voor bijvoorbeeld je zus of je beste vriendin! Schrijf op kleine (gekleurde) briefjes alle leuke dingen die jullie het afgelopen jaar hebben gedaan en stop deze briefjes in een mooie transparante pot. Je kunt er ook nog wat kleine foto's of souvenirs van jullie reisjes, bioscoopmarathons of stapavondjes bijvoegen. Een mooi aandenken aan 2012! 
 

Meer op Instagram

Weet jij nog leuke zelfgemaakte kerstcadeau ideeën?

Lees ook: Sexy kerstcadeau ideeën voor hem en haar