Handig! Zo verander je de volgorde van je Instagram Carrousel

Fashion door Zita

Misschien ken je het wel. Je hebt een reeks aan leuke foto’s op Instagram geupload in carrousel. Na een poosje denk je misschien toch: “De tweede foto past toch beter in m’n feed dan de eerste foto..”. Eerder was het niet mogelijk om de volgorde van deze Carrousel aan te passen. Gelukkig is dit tegenwoordig wél mogelijk en wij vertellen je hoe je dat doet.

Wat is een Instagram Carrousel?

Met een Instagram Carrousel plaats je in één post meerdere afbeeldingen of video’s. Hierdoor post je de afbeeldingen en video’s niet los van elkaar en staat je feed niet direct vol. Zo plaatsen veel mensen ‘foto dumps’ in een Carrousel. Dit zijn dan allemaal willekeurige foto’s die als een Carrousel op Instagram post. Maar hoe wijzig je de volgorde van een Instagram Carrousel nadat je het hebt gepost?

Volgorde Carrousel aanpassen

Ga naar Instagram en open de Carrousel waarvan je de volgorde wil veranderen. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan de post. Klik vervolgens op edit en ga naar de post die je van volgorde wil veranderen. Klik daarna op het prullenbakje links bovenin. Geen zorgen, je foto’s zijn niet permanent verwijderd! Dit is nodig om ze een andere volgorde te geven. Herhaal dit voor alle foto’s die je op een andere volgorde wil.

Vervolgens navigeer je naar je profiel en klik je recht bovenin op het hamburger menu (drie streepjes). Ga naar instellingen en zoek naar ‘onlangs verwijderd beheren’. Klik hier op de eerste foto die je terug wil in je Carrousel. Klik hier op de drie puntjes bovenin de post en klik op ‘in profiel weergeven’. Herhaal dit voor alle foto’s die je weer terug in de Carrousel wil. De volgorde van de Carrousel is de volgorde waarop je ze terugzet.

Nu weet je dus niet alleen hoe je een losse foto uit de Carrousel verwijdert, maar ook hoe je volgorde van de Carrousel wijzigt.