Met dit haarproduct haal je een vetvlek binnen een mom van tijd uit je kleding

Wonen door Anne-Fleur

Naast rode wijnvlekken, zijn ook vetvlekken vreselijke vlekken om in je kleding te hebben. Iedereen denkt er hét huis- tuin- en keukenmiddeltje voor te hebben; maar wat werkt nu echt? For once and for all: dít haarproduct dat je waarschijnlijk al in huis hebt, werkt het allerbeste tegen het verwijderen van vetvlekken uit je kleding.

Zo verwijder je vetvlekken uit je kleding

Je kent het wel: je bent net een heerlijk vette gehaktbal aan het draaien en oeps, opeens zitten er dikke vetvlekken op je (prachtige) kleding. Een vreselijk voorkomen en ook lichte paniek, want: hoe gaan we die vlek er ooit uit krijgen? Je probeert het wat schoon te vegen of te deppen met een nat doekje, maar dat werkt averechts, niets lijkt te werken. Ook de wasmachine doet het minder goed dan gehoopt en hup, je gaat door het leven met een vetvlek in je shirt.

Nou, dit nare scenario is nu dus verleden tijd, want met dít haarproduct is die vetvlek binnen een mom van tijd verdwenen.

Vetvlekken verwijderen met droogshampoo

Je kunt natuurlijk ook voor een basic vlekkenverwijderaar gaan, maar de kans is groot dat je deze niet in huis hebt. Wat je waarschijnlijk wél hebt liggen, is droogshampoo. Met dit middeltje zou je een vetvlek namelijk al met een uurtje helemaal verwijderd kunnen hebben. We leggen je uit waarom.

Vet haar

De hele reden dat je droogshampoo gebruikt, is dat je haar een beetje vet is, maar het is nog geen haarwasdag of je hebt simpelweg geen tijd om je manen te wassen. Droogshampoo is je beste vriend in dit geval, want met een beetje van dit spul zit je haar nog minstens een dag hartstikke mooi. Droogshampoo verwijdert dus basically vet haar, en werkt daarom dus ook zo goed tegen vette vlekken in kleding. Droogshampoo bevat zetmeel, wat overtollig talg uit je haren verwijdert en absorbeert. Hierdoor ziet je haar er minder vet uit en komt het frisser voor de dag.

Bij een vetvlek werkt het bijna hetzelfde. Spuit genoeg shampoo op de vlek, laat het een uurtje intrekken en veeg het daarna schoon met een droge doek. En voilà, vlek weg. Als je een BBQ op de planning hebt staan, weet je in ieder geval wat je alvast in huis moet halen...