Met deze tips heb je nooit meer last van foundationvlekken in je kraag

Make-up door Chloe

Foundation kan veel voor ons betekenen: het geeft ons wat kleur, werkt oneffenheden weg en geeft ons een boost aan zelfvertrouwen. Toch is het niet alleen maar fijn spul. Foundationvlekken in je kleding zijn behoorlijk vervelend, vooral tijdens het winkelen is het een hele kunst om de gepaste items vlekvrij te houden. Dat gedoe is vanaf nu verleden tijd, want met deze tips reken je af met foundationvlekken op je kleding.

foundationvlek kraag

Lees ook: Zo krijg je een foundationvlek uit je kleding

Fixing spray

Fixing spray zorgt er niet alleen voor dat je make-up langer blijft zitten, maar lost ook ons probleem met foundationvlekken op. Fixing spray doe je na je make-up routine op je gezicht zodat de make-up langer mooi blijft. Dat is al fijn, maar daarbij zorgt het extra laagje er ook voor dat je foundation minder snel afgeeft.

 

Draag een sjaal

Het dragen van een sjaal zorgt ervoor dat de foundation in je nek niet afgeeft op je dure jas. Alle foundation komt namelijk op de sjaal terecht, en een nieuwe sjaal is toch net even wat goedkoper. Het is nu nog koud en dus is een sjaal geen overbodige luxe. In het voorjaar kan je kiezen voor een klein zijden sjaaltje zodat je foundation niet afgeeft. Zo zie je er ook nog eens hartstikke fashionable uit!

 

Concealer en primer

Voordat je foundation aanbrengt, is het verstandig om te beginnen met een primer. Dit voorkomt een cakey effect en het zorgt er ook voor dat de foundation langer blijft zitten. Daarbij kan je met een primer en een simpele concealer ook al heel veel oneffenheden bedekken. Zo hoef je niet iedere dag over je hele gezicht foundation te dragen. En als je geen foundation in je nek draagt is de kans op vlekken in je kraag ook al een stuk kleiner.

 

Foundation vlekken verwijderen

Heb jij nou een berg kleding thuis die je nooit meer draagt omdat ze onder de foundationvlekken zitten? Geen probleem, wij hebben een oplossing. Heb je een vlek van poederfoundation? Dan zal het meeste er al afgaan als je het afklopt. De rest kan je eraf krijgen met make-up remover. Is de vlek van een liquid foundation? Dan wordt het een stuk lastiger. Haarshampoo of afwasmiddel is dan je beste optie. Gebruik in ieder geval nooit een cleanser met olie. Hierdoor wordt het alleen maar erger.

Lees ook: Make-up remover op? 4 oplossingen die je al in huis hebt