De gevaren van te strakke kleding

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Kwabje hier, kwabje daar... Het is niet echt mooi wanneer je kleding draagt die te strak zit. Te kleine kleding is niet alleen onflatterend, maar het kan ook voor gezondheidsproblemen zorgen. Dit is gebleken uit Engels onderzoek.

Bijna iedereen droomt wel van het ?perfecte maatje?. Uit Engels onderzoek is gebleken dat veel vrouwen zich schamen zich voor hun kledingmaten en daarom kopen zij vaak te kleine kleding. De meest voorkomende te kleine items zijn: broeken, schoenen, onderbroeken en bh's.

Wie had ooit gedacht dat een te kleine broek slecht zou zijn voor je gezondheid. ?Een te strakke broek verhoogt de druk op je onderbuik en kan zuur naar de slokdarm duwen, waardoor het brandend maagzuur veroorzaakt. Dit kan leiden tot ontstekingen en - in extreme gevallen - zelfs tot slokdarmkanker. Daarnaast zorgt het inhouden van je buik ervoor dat je middenrif bij het ademen niet helemaal omlaag kan. Een te kleine broek kan ook nog eens hyperventilatie en paniekaanvallen veroorzaken?, aldus Dr. Richard Bricknell.  


Ook zijn te kleine schoenen een echte no go voor je lichaam. Het zit niet alleen oncomfortabel, maar ook heb je een grote kans op voetschimmel. Deze schimmel kun je krijgen doordat je voeten te weinig lucht krijgen. Een te kleine of verkeerde onderbroek dragen is ook slecht voor je lichaam. Vooral synthetische materialen blijken gevaarlijk te zijn. Ook hierbij is te weinig lucht de grootste oorzaak. Een te kleine of verkeerde onderbroek kan o.a. voor een blaasontsteking of schimmelinfectie zorgen.

Veel vrouwen hebben geen idee wat hun precieze bh-maat is. Een te kleine bh zit niet lekker, maar kan ook voor rug- en schouderpijn zorgen. "Als een beha te klein is, gaat het gewicht van de borsten recht naar de schouders, in plaats van zich te verdelen over de gehele rug. Daarnaast zorgen ook push-up bh's voor problemen: ze geven een beperkte bewegingsvrijheid aan het sleutelbeen en de bovenste ribben. Dit kan leiden tot pijn, ademhalingsproblemen en zelfs afbraak van spierweefsel?, aldus een chiropractor.

Dus ladies, zorg ervoor dat je goed passende kleding draagt. Eén van deze rare kwaaltjes wil je natuurlijk niet oplopen!

Draag jij weleens te kleine kleding?