Eindelijk bewijs: het jongste kind is het leukst!

Psyche & spiritualiteit door Rosanne
Ben jij de leukste thuis? Grote kans dat je de jongste telg bent van het gezin, blijkt uit onderzoek van het Britse onderzoekbureau YouGov. De oudste kinderen zijn daarentegen het meest verantwoordelijk. Herkenbaar much?

Het onderzoek laat zien dat de jongste niet alleen denkt het grappigste te zijn (46%), maar ze voelt zich ook meer geliefd door haar ouders. Als het ukkepukje van het gezin ben je waarschijnlijk meer relaxed en makkelijker in de omgang. 
 

 
De schuld van pa en ma
Volgens de onderzoekers komt dat waarschijnlijk door hoe je ouders je hebben opgevoed. Wanneer je enig kind bent kun je genieten van alle aandacht die paps en mams voor je hebben, maar zodra er een broertje of een zusje in het spel komt verschuift die focus, aldus Metro. Als oudste moet je het daarna 'maar zelf uitzoeken', blijkt uit het onderzoek. Nu heb je dus eindelijk de wetenschap aan jouw kant als je zegt dat je ouders je broertje of zusje veel meer verwennen dan jou...
 
Dit zorgt ervoor dat de oudste ook het gevoel heeft gebukt te gaan onder veel meer verantwoordelijkheden. 54% van de 'oudste' ondervraagden geeft aan dat ze zich verantwoordelijker voelt dan haar broertje of zusje. Je hoeft als oudste niet te treuren over dat je broertje/zusje grappiger is, want de oudste kinderen zijn georganiseerder (54%) en 38% vindt zichzelf ook succesvoller. Move over little sister! 
 
Maar…
De onderzoekers plaatsen natuurlijk wel een kanttekening bij de resultaten. Het kan namelijk ook aan je leeftijd liggen of je je grappiger of juist verantwoordelijker voelt. Oké bummer. Het onderzoek is gehouden onder Britse gezinnen met minimaal twee kinderen. 
 
Kom maar op: ben jij leuker dan je broer of zus?