Handlezen voor beginners: wat zeggen je handen over jou?

Of het nou is om je geitenwollensokkenschoonmoeder te imponeren, omdat je graag gelooft dat jij best spiritueel bent of omdat je het gewoon hartstikke interessant vindt: handlezen is hot! En zo doe je het.

Handlezen voor beginners

Hoewel handlezen voor ons één pot nat is, kun je op drie verschillende manieren je hand lezen: door de vorm van je hand, de lijnen van je hand of de heuvels op je handen. Wij gaan ons concentreren op de lijnen van je hand, wat ook wel handlijnkunde wordt genoemd.

handlezen

 

Wat betekenen de lijnen?

De drie lijnen waar wij ons op gaan focussen zijn de levenslijn, de hoofdlijn en de hartlijn. Deze lijnen zijn niet alleen het duidelijkst aanwezig op je hand, maar zijn ook de belangrijkste lijnen. Voor we beginnen is het goed om te weten dat linkerhand de spiegel is van je ziel, verlangens en gevoelens. Daarom kun je het best (beginnen) met het lezen van deze hand. Je rechterhand staat voor je talenten. Daarnaast kunnen de lijnen van je linker- en rechterhand flink verschillen.

Handlezen: Levenslijn 

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zegt de levenslijn niets over de duur van je leven. Maak je dus vooral geen zorgen als je een korte levenslijn hebt. De levenslijn zegt iets over je levenskwaliteit. Om te beginnen kun je kijken waar je levenslijn ongeveer zit. Staat de lijn vrij hoog in je hand, dan betekent dit dat je ambitieus bent en zelfvertrouwen hebt. Begint je lijn iets verder onder in je hand, dan ben je wat aan de onzekere kant.

Komt je levenslijn niet in de buurt van je Venusberg (de ronding links onder in je hand die verbonden is aan je duim), dan ben je een nieuwsgierig persoon, heb je behoefte aan vrijheid en kun je goed met veranderingen omgaan.

Omdat de lijn een weerspiegeling is van jezelf, kan de lijn ook veranderen. Het komt helaas weleens voor dat je te maken hebt met verdriet of stress. Dit zal ook af te lezen zijn aan je hand. Je levenslijn zal dan een of meerdere keren doorbroken zijn. Heb je veel onderbrekingen op je levenslijn, dan heb je (op het moment) een kwetsbare emotionele of fysieke gezondheid.

Handlezen: Hoofdlijn

De hoofdlijn is een weerspiegeling van hoe je denkt. Het geeft weer waar je in gelooft en hoe je in het leven staat.

Iemand met een duidelijke en diepe hoofdlijn is een onafhankelijk, rationeel en realistisch persoon. Heb je een korte hoofdlijn, dan betekent dit dat je je dingen goed kunt herinneren en dat je nuchter bent ingesteld. Een lange hoofdlijn geeft weer dat je creatief bent en veel fantasie hebt.

Onderbrekingen in de hoofdlijn kunnen betekenen dat je niet altijd de juiste keuzes maakt. Ligt je hoofdlijn dicht bij je hartlijn, dan wijst dit erop dat je verstand vaak voor je gevoel gaat. Zijn het juist de hoofd- en levenslijn die dicht bij elkaar liggen, dan duidt dit erop dat je een betrouwbaar persoon bent.

Handlezen: Hartlijn 

Je hartlijn zegt iets over, heel verrassend, je gevoelens. Ook laat het je zien in hoeverre je ambitieus bent en vertelt het iets over je partnerkeuze.

Als je een duidelijke en diepe hartlijn hebt, betekent dit dat je een gevoelsmens bent. Een dikke hartlijn betekent dat je een groot inlevingsvermogen hebt. De lengte van je hartlijn (op je linkerhand) geeft weer hoe emotioneel je bent. Bij een langere levenslijn ben je emotioneler dan bij een kortere levenslijn. Een kortere levenslijn kan betekenen dat je vaak aan jezelf denkt. Je rechterhand geeft juist weer hoe idealistisch je bent op maatschappelijk gebied.

Loopt je hartlijn (van onder je ringvinger) niet verder dan onder je wijsvinger, dan ben je perfectionistisch en zoek je dit ook in je partner. In de liefde komt je verstand na je gevoel. Heb je aan het eind van je hartlijn een zogenoemde vork (splitst de lijn zich op), dan betekent dit dat je je altijd voor de volle 100% inzet en dat je veel energie hebt.

Handlezen: Dubbele lijnen

Het komt niet vaak voor, maar het kan dat je een dubbele lijn hebt, bijvoorbeeld een dubbele levenslijn. Ook dit zegt weer wat over jou als persoon.

Een dubbele levenslijn, ook wel een zusterlijn genoemd, betekent dat je een enthousiast persoon bent en veel energie hebt. Een dubbele hoofdlijn wijst erop dat je een slim iemand bent. Staan je hoofdlijnen dicht bij elkaar, dan wordt dit een parallelle lijn genoemd. Dit is erg zeldzaam en betekent dat je een heel sociaal wezen bent. Een dubbele hartlijn houdt in dat je jezelf niet snel bloot zult geven aan je omgeving. Het liefst laat je alleen maar je leuke kant zien en hou je je sombere momenten voor jezelf.

Wat zegt jouw hand over jou?

handlezen