Zoenen, knuffelen of een hand?

Lifestyle door Karin
Vrouwen en elkaar begroeten. Ik vind het maar een moeilijk iets. De één wil drie zoenen, de ander een knuffel en weer een ander wil heel stylish verantwoord één zoen op de wang. Dit kan nogal voor ongemakkelijke momenten zorgen.
 
Want ja, die ene vriendin komt op bezoek en wat deed zij ook alweer? Ohja, een knuffel. O nee wacht, een kus op de wang en dan een knuffel. Ongemakkelijk probeer ik haar een kus op haar wang te geven, terwijl zij me helemaal naar zich toetrekt voor een knuffel. Vervolgens zit ik met mijn lippen in haar oor. Dus.
 
Of dan die vriendin die eerst drie zoenen gaf en ineens is geswitcht naar een knuffel. En wat doe je dan met die vriendin die ernaast staat waarbij je eigenlijk altijd drie zoenen geeft? Geef je die dan ook ineens een knuffel? Dat zijn twee ongemakkelijke situaties na elkaar. Fijne binnenkomer.
 

De meeste gênante vind ik altijd nog als ik drie zoenen wil geven, en de persoon tegenover mij één zoen. Dan probeer je nog een soort van compromis te sluiten door bij de tweede zoen te stoppen, terwijl die ander denkt: oké, laat ik er dan maar gewoon drie doen. Tot drie keer toe zit je dus een beetje ongemakkelijke bewegingen naar elkaar te maken.
 
Ook komt het weleens voor dat je een bepaalde vriendengroep hebt, waar iedereen elkaar op de mond zoent. Maar wat doe je dan met aanhang van je vrienden die je nog (vrijwel) niet kent? Ook een dikke pakkerd op de mond, terwijl je ondertussen denkt: hoe heet je eigenlijk ook alweer?
 
Dit soort dingen kunnen er nog weleens voor zorgen dat de persoon tegenover mij en ik andere bedoelingen hebben, hetgeen leidt tot een ongemakkelijke situatie. Ik vind het allemaal maar lastig en ingewikkeld. Kunnen er geen universele regels komen hiervoor ofzo? Bovendien merk ik dat ik degene ben die zich altijd aanpast aan de ander. Maar daar gaat nu verandering in komen.
 
Voortaan wil ik dat mensen mij begroeten met een handshake, een boks, een high five en als afsluiting een zoen op mijn voorhoofd.
 
Wat doe jij altijd bij het begroeten van je vriendinnen?